Κίνα: Σχέδια για την μελλοντική απαγόρευση όλων των βενζινοκίνητων αυτοκινήτων

Τρίτη, 12 Σεπτέμβριος 2017 20:54 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κίνα: Σχέδια για την μελλοντική απαγόρευση όλων των βενζινοκίνητων αυτοκινήτων

Η Κίνα σκοπεύει μελλοντικά να απαγορεύσει όλα τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα, σύμφωνα με μία απροσδόκητη ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Βιομηχανίας και Πληροφορικής σε φόρουμ αυτοκινητοβιομηχανίας στην ασιατική χώρα.
Συγκεκριμένα, ο Τζιν Γκουομπίν δήλωσε ότι το υπουργείο έχει ήδη αρχίσει να σχεδιάζει ένα χρονοδιάγραμμα για το τέλος των βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων. Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, με 28 εκατομμύρια πωλήσεις αυτοκινήτων μόνο το περασμένο έτος, ένας αριθμός που αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τρίτο των 88 εκατομμυρίων οχημάτων που πωλήθηκαν σε όλο τον κόσμο το ίδιο διάστημα.
Η απόφαση για την απαγόρευση των βενζινοκίνητων οχημάτων αποτελεί μέρος του φιλόδοξου σχεδίου της Κίνας για την καταπολέμηση της χρόνιας ατμοσφαιρικής ρύπανσης που μαστίζει τη χώρα. Χάρις σε γενναιόδωρες κυβερνητικές επιχορηγήσεις, οι πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων έφτασαν τις 507.000 το 2016, 350.000 εκ των οποίων ήταν αυτοκίνητα. Τα υπόλοιπα οχήματα ήταν ηλεκτρικά λεωφορεία και φορτηγά, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται άλλα οχήματα με χαμηλές εκπομπές ρύπων όπως τα υβριδικά. Εξάλλου, η κατασκευή ενός δικτύου 800.000 σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.
Η χώρα διέθετε ήδη 150.000 σημεία φόρτισης το 2016, με τους οδηγούς στις μεγάλες πόλεις του Πεκίνου και της Σαγκάης να βρίσκονται πάντα το περισσότερο πέντε χιλιόμετρα μακριά από ένα σταθμό φόρτισης, σύμφωνα με τα εθνικά στοιχεία.
Άλλες χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία, έχουν επίσης ανακοινώσει ότι θα απαγορεύσουν τα νέα βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα οχήματα ως το 2040.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος