Ουσία της ελιάς βοηθά στην πρόληψη του διαβήτη

Τετάρτη, 13 Σεπτέμβριος 2017 20:15 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ουσία της ελιάς βοηθά στην πρόληψη του διαβήτη

Επιστήμονες ανακάλυψαν ουσία στο ελαιόλαδο που ενδεχομένως μπορεί να εμποδίσει τον διαβήτη, βοηθώντας τον οργανισμό να εκκρίνει περισσότερη ινσουλίνη και ανοίγοντας το δρόμο για στρατηγικές χαμηλού κόστους για την καταπολέμηση της νόσου.
Ερευνητές του Virginia Polytechnic Institute και του State University (Virginia Tech) στις ΗΠΑ, ανακάλυψαν ότι η ουσία ελευρωπαΐνη που βρίσκεται στην ελιά βοηθά τον οργανισμό να εκκρίνει περισσότερη ινσουλίνη.
Η ίδια ουσία επίσης αποτοξινώνει άλλο μόριο σηματοδότησης, την αμυλίνη, που παίζει βλαπτικό ρόλο στον διαβήτη τύπου 2. Με αυτούς τους 2 τρόπους, η ελευρωπαΐνη βοηθά στην πρόληψη εμφάνισης της νόσου, δήλωσαν ερευνητές.
Ο Bin Xu, δήλωσε ότι η έρευνα παρέχει νέα στοιχεία για την ερώτηση σχετικά με το γιατί η ελιά μπορεί να έχει αντιδιαβητικές ιδιότητες.
Η ανακάλυψη θα μπορούσε να βοηθήσει στη βελτίωση της κατανόησης της επιστημονικής βάσης των οφελών που έχουν στην υγεία τα προϊόντα ελιάς και στην ανάπτυξη νέων διατροφικών στρατηγικών για την καταπολέμηση της νόσου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος