Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείπεις το πρωινό γεύμα;

Τρίτη, 03 Οκτώβριος 2017 20:54 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείπεις το πρωινό γεύμα;

Οι περισσότεροι γιατροί και διαιτολόγοι συμφωνούν και υποστηρίζουν ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας.
Η παράλειψη του συνδέεται με πολλές κακές συνήθειες όπως το κάπνισμα, το ποτό και η απρόσεκτη διατροφή που έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην καρδιακή λειτουργία.
Στα πλαίσια μιας νέας μελέτης που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of the American College of Cardiology, οι ερευνητές μελέτησαν 4.000 υγιή άτομα μέσης ηλικίας χωρισμένα σε 3 κατηγορίες: εκείνους που παρέλειπαν το πρωινό, εκείνους που έτρωγαν πρωινό χαμηλών λιπαρών και εκείνους που ξεκινούσαν την ημέρα τους με ένα πλήρες γεύμα (δηλαδή ένα γεύμα που περιλαμβάνει το 20% των θερμίδων που παίρνει ένας μέσος άνθρωπος σε μια μέρα).
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι τα άτομα των δύο πρώτων κατηγοριών ήταν πιθανότερο να εμφανίσουν αρτηριοσκλήρωση και συμπτώματα κινδύνου για καρδιακά νοσήματα όπως η μεγάλη περιφέρεια μέσης, ο υψηλός δείκτης μάζας σώματος και η υψηλή πίεση.
"Οι άνθρωποι που παραλείπουν το πρωινό δεν συνηθίζουν μόνο να έχουν περίεργες διατροφικές συνήθειες αλλά και γενικότερα έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής", σημειώνει ο επικεφαλής της έρευνας Valentin Fuster. "Το να παραλείπεις το πρωινό από μόνο του δεν είναι πρόβλημα- το τι τρως μετά, είναι".

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος