Πράσινα φυλλώδη λαχανικά για γερό μυαλό

Mayfair_Club
Τετάρτη, 07 Φεβρουάριος 2018 20:24 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πράσινα φυλλώδη λαχανικά για γερό μυαλό

Νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Neurology, υποδεικνύει ότι ηλικιωμένοι που καταναλώνουν πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως σπανάκι, λαχανίδα καθημερινά, έχουν λιγότερη νοητική εξασθένηση σε σχέση με όσους καταναλώνουν λίγα ή καθόλου.
Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από το Rush Medical College και το Rush Institute for Healthy Aging στο Σικάγο, έγινε σε 960 συμμετέχοντες μέσης ηλικίας 81 ετών. Κανένας δεν είχε άνοια και κάθε χρόνο περνούσαν από εξετάσεις για την αξιολόγηση της μνήμης και των νοητικών ικανοτήτων τους και έδιναν πληροφορίες για τις διατροφικές συνήθειες και τον τρόπο ζωής τους.
Οι ερευνητές χώρισαν τους συμμετέχοντες σε 5 ομάδες με βάση την ποσότητα λαχανικών που κατανάλωναν κάθε μέρα.
Όσοι έτρωγαν την περισσότερη περιλάμβαναν κατά μέσον όρο 1,3 μερίδες στη διατροφή τους καθημερινά, ενώ όσοι κατανάλωναν τη λιγότερη είχαν λίγη ή καθόλου.
Μετά από 5 χρόνια, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η νοητική εξασθένηση σε όσους κατανάλωναν τη μικρότερη ποσότητα λαχανικών ήταν περίπου διπλάσια έναντι αυτών που κατανάλωναν την περισσότερη.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος