Πόση σοκολάτα “επιτρέπεται” να τρως καθημερινά;

Παρασκευή, 23 Φεβρουάριος 2018 20:32 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πόση σοκολάτα “επιτρέπεται” να τρως καθημερινά;

Σου φτιάχνει τη διάθεση… “Προστατεύει” την καρδιά σου και κάνει πιο γλυκιά τη ζωή σου! Όλα αυτά χάρη στο κακάο το οποίο περιέχει. Αυτό είναι το “δυνατό” στοιχείο της το οποίο της χαρίζει όλες αυτές τις ευεργετικές ιδιότητες.Ο λόγος, φυσικά, για τη σοκολάτα η οποία μοιάζει να είναι η αδυναμία μικρών και μεγάλων.
Αλήθεια, όμως, τι γίνεται όταν καθημερινά έχεις αυτή την ακατανίκητη επιθυμία για γλυκό; Κάνει να ενδίδεις σε αυτή και να τρως λίγη σοκολάτα; Και πόση ακριβώς είναι η… λίγη σοκολάτα; Τελικά, πόση σοκολάτα “επιτρέπεται” να τρως;
Οι ειδικοί απαντούν και σου λένε το εξής: Μπορεί η σοκολάτα να έχει κάποιες ευεργετικές δράσεις για τον οργανισμό σου, λόγω του υψηλού θερμιδικού περιεχομένου της όμως, θα πρέπει να την καταναλώνεις σε μικρές ποσότητες. Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής, μπορείς να τρως καθημερινά 20-25 γρ. μαύρη σοκολάτα. Έτσι, θα μπορείς να απολαμβάνεις την αγαπημένη σου λιχουδιά χωρίς να επιβαρύνεις την υγεία σου.
Όλα αυτά, φυσικά, ισχύουν υπό την προϋπόθεση ότι δεν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα υγείας το οποίο να απαγορεύει την κατανάλωσή της.
akispetretzikis.com

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti