Η τέχνη προστατεύει από την κατάθλιψη

ΕΑΣ Λακωνίας | ΟΣΔΕ 2019
Τετάρτη, 19 Δεκέμβριος 2018 20:29 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η τέχνη προστατεύει από την κατάθλιψη

Νέα έρευνα τουUniversity College London, αναφέρει ότι για να μειωθεί ο κίνδυνος κατάθλιψης ενός ανθρώπου καθώς μεγαλώνει, θα πρέπει να επιλέγει να πηγαίνει σε πολιτιστικά δρώμενα και να επισκέπτεται μουσεία, αίθουσες τέχνης και να πηγαίνει σινεμά και θέατρο.
Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία 2.000 ανθρώπων από την English Longitudinal Study of Ageing, που αξιολογεί την υγεία, οικονομικούς και κοινωνικούς παράγοντες και την ευεξία σε ενήλικες άνω των 50.
Οι ερευνητές εστίασαν σε πληροφορίες για την πολιτιστική ενασχόληση και τα συμπτώματα κατάθλιψης που συλλέχτηκαν από ερωτηματολόγια και συνεντεύξεις σε διάστημα 10 ετών.
Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι ηλικιωμένοι που πηγαίνουν σινεμά, θέατρο ή σε εκθέσεις τουλάχιστον μια φορά το μήνα έχουν 48% χαμηλότερο κίνδυνο κατάθλιψης σε σχέση με ανθρώπους που δεν πηγαίνουν και όσοι πηγαίνουν κάθε λίγους μήνες έχουν μειωμένο κίνδυνο κατά 32%.
Όταν προσαρμόστηκαν τα στοιχεία για παράγοντες όπως ηλικία, φύλο, υγεία, οικονομική κατάσταση, εκπαίδευση και επαφή με την οικογένεια και τους φίλους, τα οφέλη των πολιτιστικών δραστηριοτήτων παρέμεναν σαφή.

newbanner
newbanner2
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος