Τροφική αλλεργία: Ένας στους δύο ενήλικες πιστεύει ότι έχει, ενώ δεν έχει

ΕΑΣ Λακωνίας | ΟΣΔΕ 2019
Τρίτη, 08 Ιανουάριος 2019 19:24 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τροφική αλλεργία: Ένας στους δύο ενήλικες πιστεύει ότι έχει, ενώ δεν έχει

Ένας στους δέκα έχει κάποια διατροφική αλλεργία, αλλά νέα μελέτη αποκάλυψε ότι εκατομμύρια άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι αλλεργικοί σε κάτι, ενώ αυτό δεν ισχύει.
Όπως αναφέρει σε άρθρο του το επιστημονικό περιοδικό JAMA Network Open, ενώ πάνω από το 10% των ενηλίκων πιστεύεται ότι έχει τροφική αλλεργία, το 19% του πληθυσμού έχει την εντύπωση ότι είναι αλλεργικό σε ορισμένα τρόφιμα, ενώ αυτό δεν ισχύει.
Η μελέτη διεξήχθη από ερευνητές του Νοσοκομείου Anna and Robert H. Lurie του Σικάγου και από το Πανεπιστήμιο Northwestern. Η ομάδα, επικεφαλής της οποίας ήταν η παιδίατρος και ερευνήτρια των τροφικών αλλεργιών Dr Ruchi Gupta, MD, MPH, αξιολόγησε απαντήσεις από μια έρευνα που είχε γίνει σε 40.000 ενήλικες.
Μόνο οι μισοί ενήλικες, από όσους πιστεύουν ότι έχουν αλλεργία σε κάποιο τρόφιμο, είναι πράγματι αλλεργικοί, σύμφωνα με τα νέα ευρήματα.
"Μολονότι βρήκαμε ότι ένας στους δέκα ενήλικες έχει τροφική αλλεργία, σχεδόν οι διπλάσιοι νομίζουν ότι είναι αλλεργικοί σε τροφές, αλλά τα συμπτώματά τους δείχνουν απλώς κάποια δυσανεξία ή άλλες σχετικές τροφικές διαταραχές", σύμφωνα με την επικεφαλής ερευνήτρια.
"Είναι σημαντικό να δει κάποιος προηγουμένως έναν γιατρό, ο οποίος θα τον εξετάσει και θα κάνει διάγνωση, προτού βιαστεί να αποκλείσει από τη διατροφή του κάποιο τρόφιμο. Εάν επιβεβαιωθεί κάποια τροφική αλλεργία, η κατανόηση της διαχείρισης είναι, επίσης, κρίσιμη, συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης των συμπτωμάτων της αναφυλαξίας και του πώς και του πότε θα δίνεται επινεφρίνη".
Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι σχεδόν οι μισοί από τους πραγματικά αλλεργικούς εκδήλωσαν τουλάχιστον μια από τις τροφικές αλλεργίες τους, όταν είχαν ενηλικιωθεί - κάτι που επιφυλάχθηκαν να το ψάξουν.
Στις ΗΠΑ η πιο συχνή τροφική αλλεργία μεταξύ των ενηλίκων είναι στα θαλασσινά και ακολουθούν το γάλα, τα φιστίκια, άλλοι ξηροί καρποί, τα ψάρια, τα αυγά, το σιτάρι, η σόγια και το σουσάμι.
Όπως δήλωσε η Dr Gupta, αντικείμενο μελέτης θα αποτελέσει και το γεγονός ότι στις ΗΠΑ είναι τόσο συχνή η αλλεργία στα θαλασσινά.

newbanner
newbanner2
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος