Μουδιασμένα χαμόγελα?

Ήπιοι τόνοι, χειροκροτήματα, παγωμένες εκφράσεις… Μουδιασμένο ήταν το καλωσόρισμα στο δήμαρχο Σπαρτιατών κ. Σαράντο Αντωνάκο στη δημοτική συνεδρίαση της Τετάρτης....
Παρασκευή, 15 Μάιος 2009 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Ήπιοι τόνοι, χειροκροτήματα, παγωμένες εκφράσεις… Μουδιασμένο ήταν το καλωσόρισμα στο δήμαρχο Σπαρτιατών κ. Σαράντο Αντωνάκο στη δημοτική συνεδρίαση της Τετάρτης. Το μούδιασμα το προκάλεσε η εμφάνιση του ίδιου, καθώς ήταν εμφανώς καταβεβλημένος και ενίοτε είχε κανείς την αίσθηση ότι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου. Ο ίδιος δήλωσε βέβαια ότι «είναι στις επάλξεις του δήμου», αλλά εμείς πραγματικά φοβόμαστε ότι δεν είναι σε θέση να αντέξει την παραμικρή πίεση εκ μέρους ούτε των συμβούλων ούτε των πολιτών. Επιτρέψτε μας, δε, να έχουμε πολλές αμφιβολίες κατά πόσο μπορεί να εκπροσωπήσει το δήμο σε επίσημες συναντήσεις, δηλαδή με κυβερνητικά ή άλλα θεσμικά όργανα.

Τα λόγια που γράφουμε δεν βγαίνουν αβίαστα, αλλά είναι αποτέλεσμα βαθιάς σκέψης και κυρίως φόβου… Όλοι όσοι μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί στο ζήτημα, προτάσσουν στο λόγο τους το ανθρώπινο στοιχείο, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους και προσπαθώντας να μην τον θίξουν. Καλά κάνουν, αλλά τι σημαίνει τελικά «ανθρώπινο στοιχείο»; Νομίζουμε πως σημαίνει να προστατεύεις κάποιον από μια δημόσια παρουσία που μπορεί να τον εκθέσει, από μια δραστηριότητα που ενδέχεται να τον επιβαρύνει. Σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει να ρισκάρεις την κατάσταση της υγείας του. Σίγουρα η ψυχολογία ανεβαίνει με τη δουλειά, όμως ο «εργοδότης» δεν πληρώνει για να σου φτιάξει τη διάθεση, πληρώνει για να εκτελέσεις αυτά που σου έχει αναθέσει.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti