«Θέλω μια Λακωνία που πιστεύει στην Ιστορία και τον Πολιτισμό της»

Συνέντευξη της Γεωργίας Ζαχαράκη-Αναστασοπούλου στον “ΛΤ”

Πέμπτη, 22 Ιανουάριος 2015 18:54 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Θέλω μια Λακωνία που πιστεύει στην Ιστορία και τον Πολιτισμό της»

Μια υπερήφανη Ελλάδα, που θα βρίσκεται εντός της Ενωμένης Ευρώπης, αλλά και μια Λακωνία που πιστεύει στην ιστορία και τον πολιτισμό της και επενδύει στα παιδιά της, είναι το όραμα της υποψήφιας βουλευτή της ΝΔ, κ. Γεωργίας Ζαχαράκη-Αναστασοπούλου. Στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχωρεί στον “ΛΤ”, αποκαλύπτει τους λόγους που την παρακίνησαν να θέσει υποψηφιότητα, διατυπώνει το κρίσιμο διακύβευμα των εκλογών, ενώ αναλύει το αναπτυξιακό σχέδιο της ΝΔ την επαύριο των εκλογών. Δεν διστάζει να ρίξει «βέλη» κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των εξαγγελιών του. Παρουσιάζει άγνωστες πτυχές του εαυτού της και παράλληλα, δηλώνει αισιόδοξη για τις μελλοντικές προοπτικές του νομού στο πεδίο της ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας.

Για ποιο λόγο αποδεχθήκατε την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας να συμμετέχετε στον συνδυασμό του κόμματος στη Λακωνία;
Πιστεύω ότι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Είναι πασιφανές ότι η οικονομική κρίση έχει αλλάξει την καθημερινότητα όλων μας. Αλλά, ο κόπος και ο ιδρώτας κάθε ελληνικής οικογένειας που υποφέρει από τις συνέπειες της κρίσης, δεν πρέπει να πάει χαμένος.

Η χώρα μας σύρθηκε εκβιαστικά σε πρόωρες εκλογές χωρίς τη βούληση της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας, χωρίς να δοθεί στην κυβέρνηση η ευκαιρία να ολοκληρώσει το πρόγραμμά της αυτή την πιο κρίσιμη στιγμή που άρχισε η ανάκαμψη της οικονομίας. Τα σημάδια βελτίωσης είναι εμφανή.

Σ’ αυτή τη «μάχη», θεωρώ ότι το δίλημμα είναι ένα και ξεκάθαρο: θα ολοκληρώσουμε τον αγώνα που με τόσο κόπο δώσαμε όλοι μαζί οι Έλληνες, ή θα αφήσουμε τις σειρήνες του άκρατου λαϊκισμού να μας οδηγήσουν σε περιπέτειες που μπορεί να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στο Έθνος μας.

Η πρόταση από τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για κάθοδό μου στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ήταν ιδιαίτερα τιμητική για εμένα. Θεωρώ ότι αυτή την κρίσιμη στιγμή που διακυβεύεται η σταθερή πορεία της Πατρίδας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, ήταν υποχρέωση και καθήκον μου να συμβάλλω και εγώ με όλες μου τις δυνάμεις. Γι’ αυτό και αποδέχθηκα το κάλεσμα του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά.


Ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου; Γιατί «κρατάμε στα χέρια μας και στα χέρια των παιδιών μας το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης», όπως τονίζετε;
Στις προσεχείς εκλογές, ο Έλληνας καλείται να επιλέξει και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας, αλλά και τις πολιτικές που θα οδηγήσουν στην επιβίωσή του.

Την επομένη των εκλογών πρέπει να νοιώθουμε ασφαλείς. Πρέπει να απομακρυνθεί με κάθε τρόπο το ενδεχόμενο της άτακτης χρεοκοπίας και να διώξουμε τα όποια σενάρια αποσταθεροποίησης της χώρας.

Ας μην ξεχνάμε ότι ένα από τα διαφημιστικά μηνύματα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κλείνει με το διακύβευμα των Εθνικών Εκλογών από τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά: «Σε αυτές τις εκλογές αποφασίζεις αν θα ρισκάρεις τα πάντα σε μια απομονωμένη Ελλάδα έξω από την Ευρώπη ή αν θα έχεις το μέλλον που σου αξίζει σε μια σύγχρονη δυνατή Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη, μέσα στον κόσμο».

Επειδή λοιπόν, μπήκαμε ήδη στην ανάκαμψη μετά από έξι σκληρά, επώδυνα χρόνια ύφεσης, εμείς τώρα κρατάμε στα χέρια μας και στα χέρια των παιδιών μας το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης. Η αλήθεια είναι ότι κάναμε το νοικοκύρεμα του κράτους και ξεκινήσαμε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που ανεβάζουν την ανταγωνιστικότητα της Οικονομίας μας.


Με ποιους τρόπους πιστεύετε ότι θα υλοποιηθεί το αναπτυξιακό σχέδιο της Ν.Δ. ;
Το αναπτυξιακό σχέδιο της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ για τα επόμενα χρόνια περιλαμβάνει επτά στρατηγικούς τομείς, η υλοποίηση των οποίων εγγυάται μεγάλες προοπτικές. Γι’ αυτό λέμε ότι ήρθε ο καιρός των μεγάλων επενδύσεων, της αγροτικής ανάπτυξης, της εκμετάλλευσης των παραγωγικών δραστηριοτήτων, της τουριστικής ανάπτυξης, των νέων εργοταξίων.

Ο μόνος τρόπος να συνεχιστεί η ανάπτυξη που άρχισε είναι με μεταρρυθμίσεις, ανταγωνιστικότητα και φορολογικές μειώσεις.

Ο κ. Σαμαράς έχει παρουσιάσει τους τέσσερις πυλώνες του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ:

1. Πλήρες αναπτυξιακό σχέδιο, όχι σοβιετικού τύπου, όπου παρουσιάζεται με ακρίβεια πώς μπορεί να αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία.
2. Πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα φέρει ανταγωνιστικότητα παντού.
3. Φορολογικές μειώσεις, σταδιακά και μεθοδευμένα, με ορίζοντα ορισμένων ετών και χωρίς να δημιουργούν ελλείμματα.
4. Δίκαιο κοινωνικό κράτος για τη στήριξη των αδύναμων που δεν θα λεηλατεί τα Ταμεία, με πρόβλεψη για προνοιακά επιδόματα εκεί που πραγματικά χρειάζονται.

Με το πρόγραμμα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ θα δημιουργηθούν εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και αυτό υποστηρίζουν και οι ξένοι αναλυτές.


Λέγεται από στελέχη του κόμματός σας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να οδηγήσει τη χώρα σε χρεωκοπία και τον κατηγορεί για ανευθυνότητα και τυχοδιωκτισμό. Ποια είναι η δική σας άποψη;
H πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πολιτική. Όλα τα στελέχη του γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν μπορεί να γίνει ούτε «κούρεμα», ούτε παιχνίδια στις πλάτες του πολίτη.

Ας μας απαντήσουν ξεκάθαρα ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συνιστώσες του στο ερώτημα «πού μας οδηγούν». Έχουν αποφασίσει πού πάμε; Τι επιδιώκουν λέγοντας ότι υπάρχει η δυνατότητα εσωτερικού δανεισμού;

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δραγασάκης δήλωσε προ ημερών ότι μπορεί να μην πληρωθούν τα ομόλογα του Ιουλίου και του Αυγούστου. Αυτή ήταν μια κυνική ομολογία για την καταστροφή της χώρας μας.

Και ερωτώ: θα επιτρέψουμε να καταργηθούν όλες οι μεταρρυθμίσεις που κάναμε, για να ξαναπάμε προς τα πίσω;

Θα επιτρέψουμε να ανοίξει ένας κύκλος της μιζέριας και των ψεύτικων υποσχέσεων;

Θα επιτρέψουμε να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας εμφανιζόμενοι τη μια ημέρα άθεοι και την επόμενη ημέρα θεοσεβούμενοι;

Συμφωνούμε με την άποψή τους ότι πρέπει να αφοπλιστεί η Ελληνική Αστυνομία;

Αντέχει η οικονομία μας να ενσωματωθούν 500.000 μετανάστες;

Προσωπικά δεν μπορώ να διανοηθώ ότι οι πολίτες θα επιλέξουν τον ΣΥΡΙΖΑ να εκλεγεί κυβέρνηση και να μας κάνει όλους πειραματόζωα.


Είστε νέο πρόσωπο στο ψηφοδέλτιο του κόμματος. Έχετε πολυετή προσφορά στα τοπικά πράγματα και ενεργή συμβολή στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των Λακώνων αλλά και της αναπτυξιακής πορείας του νομού μας. Μιλήστε μας για εσάς…
Αν και μου είναι πολύ δύσκολο να μιλήσω για τον εαυτό μου, να σας πω ότι είμαι ένας απλός άνθρωπος ανάμεσά σας. Ζω και εργάζομαι δίπλα σας. Ζω στη Λακωνία και θα μείνω στη Λακωνία.   Και μετά τις εκλογές ΕΔΩ θα είμαι.

Είμαι παιδί ομογενών και σε ηλικία 5 ετών φύγαμε για τη Βοστώνη όπου μεγάλωσα και σπούδασα.   Εκεί εργάστηκα ως χρηματιστής μετά τον γάμο μου με τον Δημήτρη Αναστασόπουλο (απόστρατο πλέον της ΕΛ.ΑΣ.).  Επιστρέψαμε με την οικογένειά μας στον τόπο που αγαπάμε, στον τόπο που νοσταλγούσαμε. Διατηρώ επί 28 χρόνια Κέντρο Ξένων Γλωσσών στη Σπάρτη και είναι συγκινητική η επαφή μου με τα παιδιά μας, τους νέους μαθητές.

Έχω συμμετάσχει σε συλλόγους, στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μυστρά, σε Δημοτικές και Νομαρχιακές Επιτροπές, όπως για παράδειγμα: Πρόεδρος Συλλόγων Γονέων, Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου «Θυγατέρες της Πηνελόπης», Πρόεδρος Επιτροπής Πολιτισμού και παιδείας Δήμου Μυστρά, μέλος της Τουριστικής Επιτροπής Προβολής Ν. Λακωνίας και μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Σπάρτης.

Από το 2011 είμαι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ενώ έχω διατελέσει Τομεάρχης του Ν. Κορινθίας και διατελώ Τομεάρχης του Ν. Μεσσηνίας.

Αντιλαμβανόμενη τις καθημερινές δυσκολίες ως πολίτης που βιώνει τα προβλήματα και ζει τους προβληματισμούς των συμπατριωτών μας, μπορώ να σταθώ δίπλα τους, όπως άλλωστε απέδειξα και στο παρελθόν.


Ποιο είναι το μήνυμα που απευθύνετε στους Λάκωνες ;
Όλοι μας θέλουμε μία υπερήφανη Ελλάδα στην Ενωμένη Ευρώπη. Μια Λακωνία που πιστεύει στην Ιστορία και τον Πολιτισμό της, που επενδύει στα παιδιά της. Με ίσες ευκαιρίες, γνώση, καινοτομία, ανταγωνιστικότητα, φρέσκιες ιδέες…

Σε κάθε γωνιά της Λακωνίας που επισκέπτομαι, στα πλαίσια της προεκλογικής δραστηριότητάς μου, το μήνυμα είναι αισιόδοξο: είναι ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΗΣ ! Συνεχίζουμε να δουλεύουμε όλοι μαζί, συστηματικά, με δύναμη ψυχής για να πάει μπροστά η Πατρίδα μας…

Η Λακωνία ψηφίζει ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, για την ελπίδα και την ανάπτυξη του ευλογημένου τόπου μας. Εμείς ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ και προχωράμε ενωμένοι και αισιόδοξοι, με σιγουριά και υπευθυνότητα.

Οι Έλληνες επιλέγουμε την Ελλάδα που μας αξίζει! Ας βάλουμε πάνω απ’όλα το συμφέρον της πατρίδας μας! Η νίκη της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ είναι νίκη της Ελλάδας μας!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti