Ιερέας αρνήθηκε να κοινωνήσει ζευγάρι στη Λακωνία;

Επειδή είχαν τελέσει πολιτικό γάμο

Τρίτη, 10 Ιανουάριος 2017 19:17 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ιερέας αρνήθηκε να κοινωνήσει ζευγάρι στη Λακωνία;

Ζευγάρι σε χωριό της Λακωνίας κατήγγειλε ιερέα, ότι αρνήθηκε να τους κοινωνήσει, επειδή έχουν τελέσει μόνο πολιτικό γάμο, έγραψε το vimaorthodoxias.gr. Η καταγγελία αρχικά έγινε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στον τηλεοπτικό σταθμό «Έψιλον».

Πάντως, η άρνηση του ιερέα φαίνεται ότι συνάδει με τον κανονισμό της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας, σε σύγκλισή της από 19-21 Ιανουαρίου 1982, με απόφαση της τοποθετήθηκε με τις κάτωθι θέσεις επί του πολιτικού γάμου:

«Σύμφωνα με την δογματικήν διδασκαλίαν της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ο γάμος είναι μυστήριον και για την κανονική και νόμιμη σύστασή του απαραίτητο στοιχείο είναι η Ιερολογία του. Άλλου είδους γάμο δεν αναγνωρίζει για τους πιστούς της. Γι’ αυτό το λόγο, κατά την πίστη της Εκκλησίας, ο πολιτικός γάμος αποτελεί πορνεία και μοιχεία και παραβίαση της δογματικής διδασκαλίας περί Μυστηρίων. Είναι λοιπόν φανερόν, ότι ο πολιτικός γάμος δεν μπορεί να θεωρηθεί από την Εκκλησία ως ισόκυρος και ισοδύναμος προς τον θρησκευτικόν γάμο των ορθοδόξων…

…Όσοι Ορθόδοξοι τελούν πολιτικό γάμο, θέτουν εαυτούς μόνοι των εκτός της Εκκλησίας, εφ’ όσον ευσυνειδήτως και δημόσια απαρνούνται θεμελιώδη της πίστεως επιταγήν. Επομένως, μετά πολλής λύπης, οι τελικώς και αμετανοήτως εμμένοντες εις την απιστίαν αυτήν, αποκόπτονται της Εκκλησίας εξ’ ιδίας αυτών υπαιτιότητος και στερούνται των ευλογιών και των ευχών της».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος