Κάδοι εμποδίζουν τη διέλευση σε πεζοδρόμια της Σπάρτης

Διαμαρτύρονται οι πεζοί

Τετάρτη, 01 Φεβρουάριος 2017 19:54 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κάδοι εμποδίζουν τη διέλευση σε πεζοδρόμια της Σπάρτης

Επαναλαμβανόμενα είναι τα παράπονα πολιτών της Σπάρτης, αναφορικά με τη χωροθέτηση  των κάδων (μπλε και καφέ) που έχει διανείμει ο Δ. Σπάρτης στο πλαίσιο του προγράμματος «πόρτα-πόρτα».

Οι πολίτες καταγγέλλουν ότι οι κάδοι τοποθετούνται άναρχα στα πεζοδρόμια, με συνέπεια να προκαλούνται μεγάλα προβλήματα στη διέλευση των πεζών. Προφανώς, είτε λόγω της έλλειψης επαρκούς χώρου εντός των οικιών, είτε λόγω έλλειψης πυλωτής (σε παλαιές κατοικίες), είτε ακόμη και επειδή διαφωνούν με την τοποθέτηση κάδων στο εσωτερικό του σπιτιού τους, αρκετοί ένοικοι αποφασίζουν να τοποθετήσουν τους κάδους σε κοινόχρηστο χώρο, κάνοντας όμως «κατάληψη» των πεζοδρομίων. Διερχόμενοι πεζοί ισχυρίζονται ότι υπάρχουν σημεία, όπου λόγω μικρού πλάτους του πεζοδρομίου, η πρόσβαση γίνεται με δυσκολία, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που τα ρούχα τους έρχονται σε επαφή με τους κάδους (με ό,τι συνεπάγεται αυτό). Η άλλη επιλογή, φυσικά, είναι να κάνει κάποιος… παράκαμψη της πορείας του μέσω του δρόμου, αλλά αυτή δεν είναι λύση…

Ο Δ. Σπάρτης, από την πλευρά του, έχει ανακοινώσει ότι το επόμενο διάστημα θα διανεμηθούν μικρότεροι κάδοι (καδάκια) για την περιπτώσεις εκείνες των οικιών που παρουσιάζουν έλλειμμα χώρου.

Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμα… Χ.Π.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti