Στ. Αργυρόπουλος: «Οι “φωστήρες” της διαχείρισης απορριμμάτων…»

Τετάρτη, 17 Μάιος 2017 18:39 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στ. Αργυρόπουλος: «Οι “φωστήρες” της διαχείρισης απορριμμάτων…»

Τα πράγματα με το όνομά τους είπε ο Σταύρος Αργυρόπουλος στο ΔΣ Σπάρτης, κατά τη συζήτηση του θέματος «Καθορισμός κριτηρίων καταλληλότητας/αποκλεισμού χώρων εγκατάστασης, ΚΔΑΥ & μονάδας μηχανικής διαλογής ΑΣΑ και κομποστοποίησης», με αφορμή κριτική που ασκείται στο Δ. Σπάρτης για τη διαχείριση απορριμμάτων. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Κάποιοι θα έπρεπε να ζητήσουν συγγνώμη και όχι να μας κατηγορούν. Η μελέτη για το ΧΥΤΥ βρίσκεται από το 2009 στα συρτάρια. Το 2010 ξεχάστηκε λόγω του ΠΕΣΔΑ» τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι «ζητούν το κλείσιμο των ΧΑΔΑ, χωρίς προηγουμένως να έχουν υλοποιήσει έργα υποκατάστασης των ΧΑΔΑ. Υπάρχουν κάποιοι “φωστήρες” της τεχνικής που μας λένε, σταματήστε να παρανομείτε, αλλά και οι ίδιοι θα παρανομήσουν στη συνέχεια!»

Ο κ. Αργυρόπουλος έδωσε συγχαρητήρια στο Δ. Σπάρτης για την προσπάθεια που κάνει στη διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς όπως επεσήμανε «η ανακύκλωση έχει αυξηθεί σε μεγάλο ποσοστό. Από το 2014 εφαρμόζουμε συγκεκριμένη στρατηγική προς τη σωστή κατεύθυνση. Οι προηγούμενοι σχεδιασμοί ήταν “κενά” κοστούμια που βρίσκονται σε ντουλάπες…»

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βαγγέλης Βαλιώτης υπογράμμισε ότι «είναι μονόδρομος η υλοποίηση των δικών μας μονάδων. Εφόσον δεν βρεθεί χώρος για αγορά, πρέπει να στραφούμε στην ενοικίαση χώρου για κομπόστ, όπως κάνει ο Δ. Ευρώτα…». Ο δήμαρχος τόνισε ότι «πρέπει να τρέξουμε τις διαδικασίες γιατί δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει…»

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Βασίλης Σκρουμπέλος κάλεσε τους πολίτες «να συμμετέχουν όσο μπορούν στην ανακύκλωση. Μοιράζονται κάδοι στα χωριά. Στόχος μας είναι το υπόλειμμα που θα μείνει, να είναι το λιγότερο δυνατό. Θεωρώ ότι ο στόχος του 40% στα ανακυκλώσιμα υλικά, είναι εφικτός…»

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος