Φάκελος «σχολικές εκδρομές»: Ατυχές συμβάν με Λάκωνα μαθητή εγείρει ερωτήματα

Mayfair_Club
Τετάρτη, 28 Ιούνιος 2017 17:54 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Φάκελος «σχολικές εκδρομές»: Ατυχές συμβάν με Λάκωνα μαθητή εγείρει ερωτήματα

Συχνά πυκνά η εφημερίδα γίνεται αποδέκτης παραπόνων, διαμαρτυριών και καταγγελιών για όσα διαδραματίζονται σε σχολικούς και αθλητικούς χώρους, από μαθητές ή εξωσχολικούς παράγοντες. Πρόσφατα την ειδησεογραφία απασχόλησε και η χωροταξική κατανομή των μαθητών στα σχολεία της Σπάρτης, για την οποία πολλές και διαφορετικές απόψεις διατυπώθηκαν στον τύπο, επίσημες εξηγήσεις δόθηκαν κι όπως πληροφορούμαστε νομικές ενέργειες έχουν αναληφθεί.

Μια τελευταία είδηση όμως, που κάνει λόγο για ατύχημα μαθητή κατά τη διάρκεια φετινής πολυήμερης εκδρομής του 1ου Λυκείου Σπάρτης στο Βόλο, θορύβησε την κοινή γνώμη. Ο μαθητής, έπεσε από τον 1ο όροφο του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε και γλύτωσε το μοιραίο, χάρη στην ύπαρξη τέντας, στην οποία και προσγειώθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώθηκαν από Μέσο Ενημέρωσης του Βόλου, ο μαθητής με τραύματα στο χέρι διεκομίσθη στο νοσοκομείο Βόλου, όπου διαπιστώθηκε πως ήταν σε κατάσταση μέθης και υποβλήθηκε σε πλύση στομάχου.

Στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής έρευνας τόσο για το συγκεκριμένο περιστατικό όσο και για το γενικότερο πλαίσιο (νομικό-παιδαγωγικό) στο οποίο πραγματοποιούνται οι εν λόγω εκδρομές, ο «Λακωνικός Τύπος» απευθύνθηκε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Λακωνίας, προκειμένου να απαντηθούν εύλογες απορίες γονέων και εκπαιδευτικών για τα μέτρα εποπτείας των μαθητών και τις ευθύνες των συνοδών καθηγητών.

Δεδομένου ότι ο προϊστάμενος της Β/βάθμιας εκπαίδευσης Λακωνίας προθύμως και με θάρρος συνεντευξιάζεται για παρεμφερή ζητήματα προς ενημέρωση του κοινού, ατυχώς συνέστησε τα όποια δημοσιογραφικά ερωτήματα να υποβληθούν εγγράφως. Εκτιμώντας ίσως, ότι οι απαντήσεις θα πρέπει να αναζητηθούν από πιο αρμόδια χείλη. Προτροπή την οποία και ακολουθούμε.

Τέτοια περιστατικά όπως και άλλα που αφορούν τη λειτουργία της εκπαίδευσης στη Λακωνία θα έπρεπε να διευκρινίζονται και ενδεχομένως να αποκαθίστανται οι όποιες φήμες προκαλούν κοινωνική ανησυχία.

Είναι ευνόητο, πως τόσο ο τρόπος που επιτρέπονται, όσο και ο βαθμός ευθύνης και η υποχρέωση προστασίας που φέρουν όσοι επιτρέπουν, συμμετέχουν ή αναλαμβάνουν να συνοδεύουν σε τέτοιες εκδρομές, αποτελεί όχι μόνο στενά εκπαιδευτικό θέμα αλλά και κοινωνικό.

Ομοίως, και η ευαισθησία με την οποία αντιμετωπίζονται ατυχή περιστατικά...

Θα επανέλθουμε.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάντε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος