Έτοιμο το family tree της οικογένειας του Λάκωνα Ι. Κυριακόπουλου

Τετάρτη, 12 Ιούλιος 2017 09:10 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έτοιμο το family tree της οικογένειας του Λάκωνα Ι. Κυριακόπουλου

Τη σύνταξη του γενεαλογικού ή οικογενειακού βιβλίου της οικογένειας Κυριακόπουλων (συμπεριλαμβανομένων των οικογενειών, Βορβή, Λάσκαρη και Λαμπριναίων), ολοκλήρωσε ο κ. Γιάννης Κυριακόπουλος, Λάκωνας ομογενής που κατοικεί εδώ και μισό αιώνα στο Οντάριο του Καναδά και έχει καταγωγή από τα Καμίνια της Φάριδος Δ. Σπάρτης.

«Ήταν πάρα πολύ δύσκολη εργασία, ταυτόχρονα όμως πολύ ενδιαφέρουσα να μάθεις για την οικογένειά σου. Το βιβλίο θα είναι έτοιμο σε περίπου εβδομάδες με αρκετά αντίτυπα για την άμεση οικογένειά μου.

Αν κάποιος θέλει να διαβάσει το βιβλίο είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο, (χάρη στον ανιψιό μου Μιχάλη Ντίσματσακ), απλά πληκτρολογήστε στο GOOGLE “An Immigrants Tale By Johnny K.” Εκεί θα βρείτε το βιογραφικό μου βιβλίο και το Γενεαλογικό» ανέφερε σχετικά ο κ. Κυριακόπουλος.

Σημειώνεται ότι ο Ι. Κυριακόπουλος είχε υποβάλλει πρόταση για τη δημιουργία θεσμού που θα προβλέπει την επιστροφή του σπαρτιατικού απόδημου ελληνισμού στις ρίζες του. Η ιδέα του είναι να δημιουργηθεί ο θεσμός της επιστροφής στις ρίζες: The Homecoming (θέμα ΛΤ). Μάλιστα, πριν από μερικούς μήνες, ο ίδιος είχε αποστείλει επιστολή του προς το δήμαρχο Σπάρτης κ. Βαγγέλη Βαλιώτη και το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου μεταξύ άλλων έγραφε ότι «έχοντας πάντα την καρδιά και την σκέψη μου στην Σπάρτη, σκέφθηκα ότι και εμείς οι απόδημοι Σπαρτιάτες μπορούμε να είμαστε εξαιρετικά χρήσιμοι στην πατρίδα μας σε μια δύσκολη εποχή, με την οικονομία μας, τις εμπειρίες και τις γνωριμίες μας, και προπάντων με την άσβεστη αγάπη και νοσταλγία μας!»

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάντε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος