Απάντηση στο θέμα για τη νομιμότητα στην πλατεία Κροκεών

Σάββατο, 05 Αύγουστος 2017 12:01 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Απάντηση στο θέμα για τη νομιμότητα στην πλατεία Κροκεών

Νέα απάντηση για το θέμα της χρήσης τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία Κροκεών, έδωσε η δικηγόρος του καταστηματάρχη ο οποίος -σύμφωνα με καταγγελία πολίτη- φέρεται να καταλαμβάνει κοινόχρηστο χώρο, χωρίς να διαθέτει νόμιμη άδεια. Αφορμή για τη νέα παρέμβαση-απάντηση της δικηγόρου του καταστηματάρχη στάθηκε το χθεσινό δημοσίευμα του «Λακωνικού Τύπου».

Αναλυτικά, η επιστολή της κ. Ανδρομάχης Κ. Δημητροπούλου προς το «Λακωνικό Τύπο» έχει ως εξής:

«Κύριοι

Δυστυχώς, για μία ακόμα φορά,αναγκαζόμαστε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια στην υπόθεση που αφορά τον κοινόχρηστο χώρο της πλατείας των Κροκεών .

Ειδικότερα, στο σημερινό σας άρθρο αναφέρετε:

"Το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Τρίπολης, απορρίπτοντας τη προσφυγή καταστηματάρχη των Κροκεών κατά των μέτρων του Δήμου Ευρώτα, έκρινε ότι χρήση τραπεζοκαθισμάτων δικαιούνται μόνο όσα καταστήματα έχουν προβολή επί της πλατείας της περιοχής"

Η αλήθεια όμως είναι η εξής:
Κατά των αποφάσεων της Διοίκησης και εν προκειμένω του Δήμου Ευρώτα ασκήθηκε προσφυγή και συνακόλουθα αίτηση αναστολής εκτέλεσης αυτών (των αποφάσεων) μέχρι τη συζήτηση της προσφυγής μας. Ταυτόχρονα κατατέθηκε και αίτημα προσωρινής διαταγής, προκειμένου να μην εκτελεστεί η απόφαση του Δήμου Ευρώτα να ανακαλέσει την χορηγηθείσα σε μας άδεια κοινοχρήστου χώρου, μέχρι την επικείμενη συζήτηση της συναφούς αιτήσεως αναστολής μας.

Ούτε λοιπόν η αίτηση αναστολής εκτέλεσης, ούτε η προσφυγή του εν λόγω καταστηματάρχη και εντολέα μου έχουν εισέτι προσδιοριστεί να συζητηθούν. Συνεπώς δεν υπάρχει καμία οριστική κρίση από το Διοικητικο Πρωτοδικείο Τρίπολης για το ποιος τελικά έχει το δικαίωμα και υπό ποιο νομικό καθεστώς να χρησιμοποιεί τον κοινόχρηστο χώρο της πλατείας όπως σπεύδετε να ενημερώσετε...

Σήμερα συζητήθηκε μόνο το ως άνω αίτημα προσωρινής διαταγής.  Κατά τη συζήτηση του αιτήματος αυτού, ζητήθηκαν ειδικότερα οικονομικά στοιχεία προκειμένουν να προσδιορισθεί η οικονομική βλάβη που θα υποστούμε από την εκτέλεση των αποφάσεων της Διοίκησης. Τα νέα αυτά στοιχεία τέθηκαν υπ όψιν του αρμοδίου Δικαστηρίου και αν χρειαστεί θα συμπληρωθούν νόμιμα για την απόδειξη της βλάβης αυτής.

Το άρθρο σας δε καταλήγει στο εξής συμπέρασμα:

" Επομένως, οι άδειες καταστημάτων που δεν εμπίπτουν στο Νόμο, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, πρέπει να ανακληθούν"

Με δεδομένο όμως ότι δεν υπάρχει καμία οριστική δικαστική απόφαση για το υπό κρίση θέμα, μας προβληματίζει έντονα η μεγάλη βιασύνη με την οποία αποφασίζετε πριν απο τους αρμόδιους και για λογαριασμό τους .Όταν μία υπόθεση βρίσκεται σε τόσο πρώιμο στάδιο, θα σας παρακαλέσουμε να  αφήσετε τη Δικαιοσύνη να την κρίνει ανεπηρέαστη και να μη δημιουργείτε λανθασμένες εντυπώσεις και προτελεσμένα γεγονότα.

Με εκτίμηση
Ανδρομάχη Κ. Δημητροπούλου
Δικηγόρος- Σπάρτη»

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος