Ζητείται λύση για το κομφούζιο στη γέφυρα του Ευρώτα στη Σκάλα(ΦΩΤΟ)

Ταλαιπωρία και εκνευρισμός για κατοίκους και επισκέπτες του νομού

Σάββατο, 02 Σεπτέμβριος 2017 10:15 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ζητείται λύση για το κομφούζιο στη γέφυρα του Ευρώτα στη Σκάλα(ΦΩΤΟ)

Οξύνεται κατά τους θερινούς μήνες (το ήδη μεγάλο) πρόβλημα που παρατηρείται στη διέλευση των οχημάτων από τη γέφυρα του Ευρώτα στη Σκάλα. Το μικρό πλάτος της γηρασμένης γέφυρας, η οποία καταπονείται διαρκώς, σε συνδυασμό με τη αυξημένη κίνηση οχημάτων, δημιουργούν τεράστιο «μποτιλιάρισμα» στα δύο σημεία εισόδου, με συνέπεια να δημιουργούνται ουρές χιλιομέτρων. Οι αντοχές των οδηγών  δοκιμάζονται σε μεγάλο βαθμό, ενώ το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για ρύθμιση της προτεραιότητας στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Έτσι, η συνεννόηση μεταξύ των οδηγών γίνονται συνήθως με… συνθηματικά φώτων, νεύματα κλπ, ενώ στο παρελθόν δεν έχουν λείψει και οι ακραίες αντιδράσεις με αρκετά «γαλλικά», ακόμα και «μάχες»… σώμα με σώμα!

Αυτή η εικόνα, σίγουρα δεν τιμά και δεν ενισχύει καθόλου την τουριστική προοπτική της Λακωνίας, καθώς η γέφυρα του Ευρώτα αποτελεί τη μοναδική (μέσω Εθνικής οδού) πύλη εισόδου προς τα τουριστικά «brands» της Λακωνίας, όπως είναι η Μονεμβασιά, η Ελαφόνησος, η Νεάπολη, η Πλύτρα κλπ.  

Η δημιουργία μιας νέας γέφυρας, πλησίον της υπάρχουσας, φαντάζει όνειρο μακρινό, όμως αίτημα των κατοίκων και των επισκεπτών είναι να βρεθεί μία λύση που θα δώσει τέλος στην ταλαιπωρία τους. Μήπως η τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη (φαναριού) στις δύο πλευρές θα έδινε μια (προσωρινή έστω) λύση; Κάθε πρόταση δεκτή, αρκεί να υπάρξει… Χ.Π.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος