Τρέχει από την Αθήνα στη Σπάρτη για τον αγώνα και την ελευθερία

Για απελευθέρωση κρατουμένου σε τουρκικές φυλακές

Δευτέρα, 11 Σεπτέμβριος 2017 18:51 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τρέχει από την Αθήνα στη Σπάρτη για τον αγώνα και την ελευθερία

Στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2017, ο Γεώργιος Ζαχαριάδης τρέχει στα βήματα του Φειδιππίδη, από την Αθήνα (με αφετηρία το Καλλιμάρμαρο στάδιο) έως τη Σπάρτη (τερματισμός στο κενοτάφιο Λεωνίδα), για να σταλεί το μήνυμα «Λευτεριά στον αδελφό μας Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί».

O ακτιβιστής Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί (φωτο κάτω) παραμένει φυλακισμένος σε τουρκικές φυλακές από τις 22 Απριλίου 2017, λόγω των αγωνιστικών του δράσεων, μεταξύ των οποίων και η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Σύμφωνα με το star.gr, «ο Γιαϊλαλί κατηγορείται για προσβολή κατά του προέδρου της Τουρκίας, παρακίνηση λαού να μην συμμορφώνεται στους νόμους και προπαγάνδα τρομοκρατικής οργάνωσης. Ο ακτιβιστής είχε εγκατασταθεί στο χωριό Ρομπόσκι για να συμπαρασταθεί στις οικογένειες που σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς. Γυρνούσε τα χωριά στην περιοχή της Μπάφρας στην Σαμψούντα και ζητούσε από τον κόσμο να μην υπακούει στους νόμους του Ερντογάν.

Κατάγεται από την Σαμψούντα και το 1994, κατά τη στρατιωτική του θητεία στην Τουρκία, τραυματίστηκε σε μάχη με το ΡΚΚ και πιάστηκε αιχμάλωτος. Μετά από δύο τρεις μήνες που αφέθηκε ελεύθερος, συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές και οδηγήθηκε στη φυλακή. Στη συνέχεια, άλλαξε το όνομά του από Γιάιλαλι σε «Γιάννης Βασίλης» και εγκαταστάθηκε στο χωριό Ρομπόσκι.

Οι σύλλογοι του ποντιακού ελληνισμού ζητούν να δοθούν διεθνείς προεκτάσεις στο θέμα, έτσι ώστε να ασκηθεί  μεγαλύτερη πίεση στην τουρκική δικαιοσύνη».

Πορεία Αθήνα Σπάρτη για απελευθέρωση κρατουμένου σε τουρκικές φυλακές 2


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος