Ο ιερέας-Σπαρταθλητής που έκλεψε τις εντυπώσεις στο «Σπάρταθλον»! (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Έγραψε ιστορία ο π. Θεόδωρος Περπερίδης από τα Γιαννιτσά

Δευτέρα, 02 Οκτώβριος 2017 13:29 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο ιερέας-Σπαρταθλητής που έκλεψε τις εντυπώσεις στο «Σπάρταθλον»! (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Ο π. Θεόδωρης Περπερίδης από τα Γιαννιτσά της Πέλλας ήταν αυτός που έκλεψε την παράσταση στο φετινό «Σπάρταθλον». Ο ιερέας Σπαρταθλητής που αποφάσισε να δοκιμάσει τα όρια του τρέχοντας στα βήματα του Φειδιππίδη από την Αθήνα έως την Σπάρτη, στάθηκε στην αφετηρία στην Ακρόπολη στις 7 το πρωί της Παρασκευής (29/9) και στις 6:29΄ του Σαββάτου (30/9) τερμάτισε στη Σπάρτη, γνωρίζοντας την αποθέωση από το συγκεντρωμένο πλήθος!

Έτρεξε κατά την πάγια συνήθειά του με τα ράσα και έκανε χρόνο 35.29.11, καταλαμβάνοντας την 237η θέση. Τερμάτισε κρατώντας μια ελληνική σημαία που έγραφε «Η Μακεδονία είναι ελληνική».

Ο π. Θεόδωρος Περπερίδης κέρδισε πέρυσι τη συμμετοχή του στο «Σπάρταθλον», κόντρα στις προβλέψεις των αναλυτών και των έμπειρων υπερ-δρομέων. Πέτυχε τον μεγάλο στόχο των 180 χιλιομέτρων και μάλιστα αρκετά πριν την ολοκλήρωση του 24ώρου. Συνολικά κατέγραψε τέσσερις μαραθώνιους και έναν ημιμαραθώνιο συμμετέχοντας στο «3o Τρέξε Χωρίς Τερματισμό».

Η καταμέτρηση έγραψε 181.350 μέτρα σε 23 ώρες 44 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα, που είναι και ατομικό ρεκόρ για τον ιερέα από τις Αμπελιές Γιαννιτσών, ο οποίος μέχρι τότε δεν είχε τρέξει ποτέ περισσότερα από 107 συνεχόμενα χιλιόμετρα. Έτσι εξασφάλισε τα προαπαιτούμενα για τη συμμετοχή του στο «Σπάρταθλον».

Με πληροφορίες από runningnews.gr


Φωτο: Δ. Μπαγιώκος, Bill Toumplis (FB)
Video: Pantelis Tzertzevelis (YouTube)


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να αθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti