Σπάρτη: Τροφοδοσία καταστημάτων και κυκλοφοριακό κομφούζιο

Πέμπτη, 23 Νοέμβριος 2017 08:59 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σπάρτη: Τροφοδοσία καταστημάτων και κυκλοφοριακό κομφούζιο

Σπάρτη, Δευτέρα, 20-11-2017, ώρα 11 μμ: Ένα φορτηγό έχει σταματήσει καταμεσής του δρόμου, στην Κων/νου Παλαιολόγου (περίπου στο κέντρο) και τροφοδοτεί κάποιο κατάστημα, έχοντας διακόψει την κυκλοφορία και προκαλώντας αλυσιδωτό μποτιλιάρισμα με τη χρονοβόρο διαδικασία τροφοδοσίας. Παραπάνω, άλλο φορτηγό, διπλοπαρκαρισμένο αυτό, κάνει την ίδια δουλειά.

Η εικόνα είναι πολύ γνώριμη στους πολίτες και αποτελεί το «κερασάκι στη τούρτα» του κυκλοφοριακού κομφούζιου που επικρατεί μέσα στη Σπάρτη, ιδιαίτερα στους κεντρικούς της δρόμους.

Αναρωτιέται κανείς: ΓΙΑΤΙ ο δήμος Σπάρτης (διαχρονικά) δεν έχει κάνει αυτό που έχουν θεσπίσει άλλες πόλεις , να ορίσει –δηλαδή- ωράριο τροφοδοσίας καταστημάτων   στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και σε συγκεκριμένους άξονες, να τοποθετήσει σε κατάλληλα σημεία σχετικές πινακίδες που να αναγράφουν τις ώρες τροφοδοσίας, να δημιουργήσει, συγχρόνως,  ειδικές θέσεις φορτοεκφόρτωσης σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο οι οποίες θα μένουν κενές γι' αυτόν τον σκοπό και (τέλος) να αστυνομεύσει ΑΥΣΤΗΡΑ τη ρύθμιση αυτή.

Πρόκειται για απλή δημοτική αμέλεια  ή κι εδώ λειτουργούν εξω-δημοτικά βαρίδια που εμποδίζουν μια απλή και ανέξοδη λύση ενός μεγάλου προβλήματος;

Σε κάθε περίπτωση η πολιτική ευθύνη βαρύνει το δήμο Σπάρτης, ο οποίος και πρέπει να την αναλάβει.

Η σχεδιαζόμενη παρέμβαση στο κέντρο της Σπάρτης (αν, πώς και πότε θα γίνει)  δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία αναβολής ενός κυκλοφοριακού χαρακτήρα μέτρου   ΑΜΕΣΗΣ προτεραιότητας.

Βαγγέλης Μητράκος
φωτο αρχείου


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti