Ξανά στο στόχαστρο το «πολύπαθο» άγαλμα του Σπαρτιάτη πολεμιστή στην κεντρική πλατεία! (ΦΩΤΟ)

alte_peloponnese

Η ενέργεια αγνώστων που προκάλεσε

Τετάρτη, 27 Δεκέμβριος 2017 18:44 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ξανά στο στόχαστρο το «πολύπαθο» άγαλμα του Σπαρτιάτη πολεμιστή στην κεντρική πλατεία! (ΦΩΤΟ)

Πρώτα έσπασαν το σπαθί του, στη συνέχεια προξένησαν φθορές, μέχρι και… προφυλακτικό τοποθέτησαν επάνω του. Το άγαλμα του Σπαρτιάτη αρχαίου πολεμιστή, στην κεντρική πλατεία Σπάρτης, έχει μπει επανειλημμένα στο στόχαστρο αγνώστων βανδάλων, οι οποίοι είτε χάριν ιδεολογίας-συμβολισμού(;), είτε χάριν... αστεϊσμού(;) προχωρούν σε ανάρμοστες ενέργειες κατά ενός μνημείου που είχε τοποθετηθεί επί δημαρχίας του αείμνηστου Σαράντου Αντωνάκου.

Αυτή τη φορά, οι άγνωστοι επέλεξαν την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων -εν μέσω της λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου χωριού- για να «χτυπήσουν». Άνοιξαν μία οπή στη βουβωνική χώρα, που διαπερνά το άγαλμα και φτάνει μέχρι τα οπίσθια του πολεμιστή και τοποθέτησαν εκεί ένα… πράσινο πανί!

Διερχόμενοι πολίτες που αντίκρισαν το ντροπιαστικό θέαμα -ανάμεσα τους και  εκατοντάδες μικρά παιδιά- ήταν έξαλλοι, διαμαρτύρονταν και ζητούσαν από τους αρμόδιους φορείς να λάβουν τα μέτρα τους απέναντι σε ενέργειες που μόνο δυσφημιστικά λειτουργούν, προξενώντας σοβαρό πλήγμα στο κύρος της πόλης. Όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, είναι ανεπίτρεπτο ένα συμβολικό μνημείο τέχνης που βρίσκεται -κατά γενική ομολογία- στο πλέον πολυσύχναστο και κεντρικότερο σημείο της πόλης να γίνεται  έρμαιο στις διαθέσεις απερίσκεπτων.

Και δεν είναι μόνο η Αστυνομία που καλείται να αντιμετωπίσει παραβατικές συμπεριφορές, αλλά είναι ευθύνη και των ίδιων των πολιτών να εποπτεύουν δημόσιους χώρους και εφόσον αντιληφθούν περίεργες κινήσεις να ειδοποιούν τις Αρχές. Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες ζητούν τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι προσβάλλουν την ιστορία και την υπόληψη της Σπάρτης.

Αλήθεια, κάμερες ασφαλείας δεν υπάρχουν στην πλατεία…;

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος