Αγαπητοί Μανιάτες και Μανιάτισσες… «αγαπάτε αλλήλους»!

Mayfair_Club

Η δική σας είδηση

Παρασκευή, 26 Ιανουάριος 2018 09:07 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αγαπητοί Μανιάτες και Μανιάτισσες… «αγαπάτε αλλήλους»!

Η Ιερά Μητρόπολη Μάνης σε λίγες ημέρες θα έχει νέο επίσκοπο και όλοι αγωνιούμε να τον γνωρίσουμε, ώστε ως πνευματικός πατέρας να μας οδηγήσει στο δρόμο του Θεού!

Η διαδικασία εκλογής του νέου επισκόπου είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια και την έχουν αποδεχθεί όλοι οι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί, όπως και η πολιτεία, η οποία δεν πήρε ποτέ θέση σε καμία εκλογή, ούτε ακόμα και σε αυτή του Αρχιεπισκόπου.

Οι Μανιάτες έχουν δικαίωμα να εκφράσουν άποψη (ταπεινά) … αλλά μέχρι εκεί• αλλιώς φέρνουν σε δύσκολη θέση και αυτόν που με θέρμη προτείνουν αλλά και τον νέο επίσκοπο, αν αυτός είναι κάποιος άλλος.

Η Ιερά Σύνοδος έχει άξιους πατέρες που θα μπορούσαν, πολλοί από αυτούς, να είναι ο επόμενος Μητροπολίτης Μάνης.

Η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός προς την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι αυτό που πρέπει να μας διακρίνει, αφού έτσι τιμούμε την Εκκλησία για ό,τι μας έχει δώσει!

Διανύουμε δύσκολους καιρούς όπου η κρίση ΗΘΩΝ και ΑΞΙΩΝ ταλανίζει τη χριστιανική ορθόδοξη πίστη. Η Εκκλησία, ο κλήρος και οι ίδιοι οι ορθόδοξοι χριστιανοί πολίτες βάλλονται από παντού. Τώρα πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι.

Οι Μανιάτες αγαπούν την Εκκλησία, αγαπούν την Ελλάδα και έχουν χύσει και οι ίδιοι το αίμα τους για την πατρίδα. Όποιος και αν είναι ο νέος Μητροπολίτης, θα πρέπει να σταθούν δίπλα του και να αποδείξουν έτσι ότι σέβονται και αποδέχονται την όποια εκλογή των πατέρων της Εκκλησίας.

Τα τραύματα που έχει δεχθεί η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία τα τελευταία χρόνια είναι καίρια, γι’ αυτό δεν πρέπει να γίνουμε συμμέτοχοι στο έργο εκείνων που θέλουν να ξεριζώσουν από τα σπλάχνα των Ελλήνων την πίστη…

Η Μάνη απέδειξε στο θέμα του νέου Μητροπολίτη ότι ξέρει να διεκδικεί, αλλά καλείται επίσης να αποδείξει σε όλους τους χριστιανούς την αφοσίωση και την εμπιστοσύνη που πρέπει να έχουμε προς τους σεβαστούς πατέρες της Εκκλησίας.

Φωτεινό παράδειγμα πρέπει να είναι για όλους μας ο ταπεινός και σεβαστός Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, ο οποίος, στις εκλογές που έγιναν προ δεκαετίας για την ανάδειξη του νέου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, μας έδειξε τον δρόμο της ταπεινότητας, της μετριοφροσύνης αλλά και τον σεβασμό που πρέπει να έχουμε προς την Ιερά Σύνοδο. Αυτό που μένει σε εμάς, είναι να ακολουθήσουμε το δρόμο που ο ίδιος χάραξε μερικά χρόνια πριν, αποδεικνύοντας εμπράκτως την εμπιστοσύνη του και την υπακοή του προς την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η Εκκλησία έχει ανάγκη τη Μάνη… και η Μάνη την Εκκλησία!

Γράφει: T.K. … από καρδιάς


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος