«Παρέμβαση» για το αρχαίο θέατρο Σπάρτης: «Ελπίζουμε ότι δεν θα χαθεί η 2η χορηγία»

Mayfair_Club
Πέμπτη, 15 Φεβρουάριος 2018 19:12 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Παρέμβαση» για το αρχαίο θέατρο Σπάρτης: «Ελπίζουμε ότι δεν θα χαθεί η 2η χορηγία»

Να μην χαθεί η νέα ευκαιρία που προσφέρεται για την αξιοποίηση του αρχαίου θεάτρου Σπάρτης, μέσω της χορηγίας από το ίδρυμα Kaplan των ΗΠΑ (θέμα), ζητεί η «Παρέμβαση Πολιτών Σπάρτης», η οποία σε σχόλιο της αναφέρει τα εξής:

«Από την ίδρυση της Νέας Σπάρτης (μέχρι ΚΑΙ σήμερα) το Αρχαίο Θέατρο Σπάρτης περίμενε -μάταια- το ενδιαφέρον της πολιτείας αλλά και των τοπικών θεσμικών και κοινωνικών δυνάμεων! Αντί αυτού εισέπραξε την απόλυτη αδιαφορία αλλά και την καταστροφή του , αφού οι πρώτοι οικιστές της νέας πόλης έσπαζαν (!!!) τα μέλη του αρχαίου θεάτρου για να πάρουν οικοδομικό υλικό . Μπροστά σ' αυτήν την ντροπιαστική για τη Σπάρτη κατάσταση το "ΔΙΑΖΩΜΑ" του Σταύρου Μπένου, με χορηγία του ιδρύματος ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ, συνέταξε ΜΕΛΕΤΗ αποκατάστασης του θεάτρου την οποία και παρέδωσε πανηγυρικά στους θεσμικούς αρμοδίους του τόπου για υλοποίηση. Η ΜΕΛΕΤΗ παρέμεινε (δυστυχώς) στο "ψυγείο" επί 4 χρόνια (!!!) για να έρθει σήμερα το ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ (!!!) ίδρυμα J.M. Kaplan Fund να χρηματοδοτήσει (μέσω του Διαζώματος) την ά φάση των εργασιών ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου της Σπάρτης με το ποσό των 100.000 δολαρίων (81.070,13 ευρώ)!

Ας ελπίσουμε (αν και πολύ το φοβόμαστε) πως αυτή η 2η χορηγία δεν θα πάει χαμένη μαζί με την 1η!

Έτσι κι αλλιώς η Σπάρτη έχει εισπράξει την ΝΤΡΟΠΗ να φροντίζουν άλλοι (και μάλιστα ξένοι) για τη διάσωση και ανάδειξη της ιστορικής της κληρονομιάς! ΩΣ ΠΟΤΕ;»


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος