«Σπόντες» Τσίπρα για Δαβάκη και το θέμα με τους Ρομά

Mayfair_Club

«Είναι ντροπή…»

Τετάρτη, 07 Μάρτιος 2018 19:54 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Σπόντες» Τσίπρα για Δαβάκη και το θέμα με τους Ρομά

Επίθεση στους «κατέχοντες δημόσιο αξίωμα να αναπαράγουν διχαστικό και ρατσιστικό λόγο απέναντι στους Ρομά», εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αφήνοντας αιχμές κατά του Λάκωνα βουλευτή Θανάση Δαβάκη και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωση  «απαγορεύω στους αθίγγανους, τους γύφτους και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίζουν».

«Οι Ρομά, που διαμένουν για δεκαετίες στην περιοχή, είναι απαράδεκτο να γίνονται αποδιοπομπαίος τράγος και ταυτόσημο της παραβατικότητας. Αυτή είναι μια λογική, η οποία -όπου ακολουθήθηκε- ιστορικά, έθρεψε γενιές με το δηλητήριο του μίσους και του ρατσισμού και οδήγησε σε εθνικές και κοινωνικές τραγωδίες» ανέφερε μιλώντας από τη Φυλή, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Είναι ντροπή, κατέχοντες δημόσιο αξίωμα όπως αυτό του βουλευτή και μάλιστα του πρώην υπουργού, να αναπαράγουν έναν τέτοιο διχαστικό και ρατσιστικό λόγο απέναντι στους Ρομά συμπολίτες μας. Και όταν αυτός ο λόγος δεν επιφέρει συνέπειες σε όσους τον παράγουν, η πολιτική ευθύνη και η ντροπή δε βαραίνει αποκλειστικά αυτούς, αλλά και την ηγεσία τους».

Υπενθυμίζεται ότι μετά το σάλο που προκλήθηκε, ο κ. Δαβάκης ανασκεύασε τη δήλωσή του για τους Ρομά, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Πάνω στην ένταση της στιγμής κατέφυγα σε κάποιες γενικεύσεις οι οποίες δεν εκφράζουν ούτε εμένα, ούτε φυσικά το κόμμα στο οποίο ανήκω».

Με πληροφορίες από real.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος