Αναδιοργανώνεται το ΚΕΕΜ μετά την κατάργησή του ως κέντρο κατάταξης;

Mayfair_Club

Τι προβλέπεται σε απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Τρίτη, 25 Σεπτέμβριος 2018 07:32 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αναδιοργανώνεται το ΚΕΕΜ μετά την κατάργησή του ως κέντρο κατάταξης;

Την αναδιοργάνωση του στρατοπέδου του ΚΕΕΜ Σπάρτης προβλέπει, μεταξύ άλλων,  απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την ανασυγκρότηση, στρατοπέδων και στρατιωτικών υπηρεσιών, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «ΗΧΩ Της Άρτας». Επίσης, βάσει της ίδιας απόφασης αποφασίσθηκε η διάλυση του 9ου ΣΠ και του ΚΕΔΒ Καλαμάτας και του ΚΕΜΧ (Ναύπλιο), καθώς και η παύση της λειτουργίας τους.

Υπενθυμίζεται ότι από τη Β’ ΕΣΣΟ 2018, το ΚΕΕΜ έπαψε να λειτουργεί ως κέντρο κατάταξης, καθώς όλοι οι στρατεύσιμοι παρουσιάζονται πλέον σε στρατόπεδα (Σημεία Υποδοχής) σε περιοχές του παραμεθορίου. Το στρατόπεδο της Σπάρτης λειτουργεί τους τελευταίους μήνες ως μονάδα εκπαίδευσης και χορήγησης ειδικοτήτων (Οδηγών, Μαγείρων και Αρτοποιών).

Αναλυτικά, η απόφαση φέρεται να προβλέπει:
α) Την διάλυση του 9ου ΣΠ του ΚΕΜΧ (Ναύπλιο), του ΚΕΔΒ (Καλαμάτα) και του ΚΕΝ Άρτας

β) Την αναδιοργάνωση των:
1) 2/39 ΣΕ (Μεσολόγγι), 11ου ΣΠ (Τρίπολη) και 547 Α/Μ ΤΠ (Ρέθυμνο)
2) ΚΕΕΜ (Σπάρτη), ΚΕΤΘ (Αυλώνα) και ΚΕΠΒ (Θήβα)
3) ΣΜΧ με συγκρότηση ΜΑΑ ΜΧ στον πόλεμο (Λουτράκι)
4) ΣΔΒ με συγκρότηση ΜΑΑ ΔΒ στον πόλεμο (Αθήνα)
5) 586 Μ/Π ΤΠ με κατάργηση της ειρηνικής οργάνωσης σύνθεσης (Λόχοι Εκπαίδευσης) και αποστολής που αφορούν την εκπαίδευση Ν/Σ (Γρεβενά)

γ) Τη συγκρότηση Στρατιωτικού Μουσείου τύπου «Β» στο Μεσολόγγι

Σύμφωνα με το έγγραφο της απόφασης που επικαλείται η εφημερίδα της Άρτας, «πρόθεση του ΓΕΣ είναι η εκτέλεση παράλληλων εργασιών απ’ όλους τους εμπλεκόμενους, για την επιτάχυνση των διαδικασιών αναδιοργάνωσης – συγκρότησης – διάλυσης των παραπάνω Μονάδων – Υπηρεσιών – Στρατιωτικών Καταστημάτων στο πλαίσιο των αποφάσεων – γνωματεύσεων του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου, μέχρι τη λήψη τελικής απόφασης από τον υπουργό Άμυνας Π. Καμμένο.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος