«Πριν από τη Στικούδη ανεχτήκατε πολλά…»

Παρέμβαση του Ι. Χρηστάκη

Πέμπτη, 04 Οκτώβριος 2018 15:22 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Πριν από τη Στικούδη ανεχτήκατε πολλά…»

Την άποψή του για την εμφάνιση της Κατερίνας Στικούδη στην πρόσφατη «Γιορτή Νεολαίας» που διοργάνωσε ο Δ. Σπάρτης στην κεντρική πλατεία της πόλης, καταθέτει ο εκπαιδευτικός-φιλόλογος κ. Ιωάννης Χρηστάκης. Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής:

 «Φίλοι, κάποιοι φωνάζουν για την εμφάνισή της Στικούδη σε μία εκδήλωση της δημοτικής αρχής για τη μαθητιώσα νεολαία του τόπου μας.

Απορώ γιατί?

Μήπως η κουλτούρα τους απαιτεί κάτι διαφορετικό?

Μεταξύ σκυλάδικου, ελληνάδικου με ανάπαυλα καλοκαιρινή τα κακής ποιότητας -ως προς τη μουσική επένδυση-πανηγύρια ζουν τόσες δεκαετίες.

Πριν φτάσουμε στην κατάντια του θεάματος-Στικούδη,πρέπει να κάνουμε τη σκληρή αυτοκριτική μας.

Η μουσική πενία, η στιχουργική πιασάρικη συνταγή η στυλιστική ακαλαισθησία και το χωριατομπρουτάλ ξεγύμνωμα έχουν ως βάση πολιτισμικές παραχωρήσεις και εκπαιδευτικές αστοχίες.

Όσοι τώρα φωνάζουν ενδιαφέρθηκαν καθόλου να μάθουν τι συμβαίνει στο σχολείο των παιδιών τους?

Πώς διδάσκεται η νεοελληνική γλώσσα, η Ιστορία ,η Λογοτεχνία ή τα Αρχαία? Όταν οι ανθρωπιστικές σπουδές παραμερίζονται η ιδέες του υψηλού, του ωραίου, του μεγάλου, του ιδανικού, του δίκαιου, του ηθικού πάνε περίπατο.

Όταν η Ιστορία διδάσκεται από τους πάντες και λίγο από τους φιλολόγους, όταν η γλώσσα έχει παραδοθεί στην εκμηδένιση της συγχρονικής διδασκαλίας, όταν η φιλοσοφία τείνει να εξαφανιστεί από τα Λύκεια της χώρας, όταν τα Αρχαία Ελληνικά πετσοκόβονται, όταν η Λατινική καρατομείται, όταν η Λογοτεχνία περιχαρακώνεται  σε μισής ντουζίνας κείμενα ετησίως

ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΟ ΤΗΣ ΣΤΙΚΟΥΔΗ».

Φωτο: apela.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti