Το έκτακτο ιατρικό περιστατικό ταλαιπώρησε μια οικογένεια στη Σπάρτη

ΕΑΣ Λακωνίας | ΟΣΔΕ 2019
Σάββατο, 10 Νοέμβριος 2018 10:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το έκτακτο ιατρικό περιστατικό ταλαιπώρησε μια οικογένεια στη Σπάρτη

Μια απίστευτη ταλαιπωρία βίωσε, πριν από λίγες ημέρες, μια ηλικιωμένη και η οικογένειά της στη Σπάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», η περιπέτεια ξεκίνησε όταν η ηλικιωμένη «στραβοκατάπιε» ποσότητα τροφής (κρέατος) που στη συνέχεια «κόλλησε» στον οισοφάγο. Άμεσα, η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Σπάρτης, όμως, καθώς το συμβάν εκτυλίχθηκε κατά τις βραδινές ώρες, δεν υπήρχε εφημερία της κατάλληλης -για την αντιμετώπιση του περιστατικού- ειδικότητας ιατρού (σσ γαστρεντερολόγος).

Οι γιατροί στο ΤΕΠ αποφάνθηκαν ότι το περιστατικό δεν απειλούσε τη ζωή της ηλικιωμένης και δεν έχρηζε έκτακτης αντιμετώπισης, επομένως η αφαίρεση του «ξένου» σώματος θα μπορούσε να γίνει το πρωί της επόμενης ημέρας. Οι γιατροί στο Νοσοκομείο Σπάρτης ενημέρωσαν τους συγγενείς ότι η ζητούμενη ειδικότητα εφημέρευε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και καθώς η ηλικιωμένη υπέφερε -βήχοντας διαρκώς- οι συγγενείς της αποφάσισαν να απευθυνθούν στο νοσοκομείο του γειτονικού νομού. Όμως και εκεί τους περίμενε μια απρόσμενη «έκπληξη». Γαστρεντερολόγος εφημέρευε, όμως, διεμήνυσε στους οικείους της ηλικιωμένης ότι δεν είναι διατεθειμένη να αναλάβει το περιστατικό, καθώς δεν είχε βοηθό! Και ενώ, αισίως, το ρολόι έχει δείξει μεταμεσονύχτιες ώρες, η ταλαιπωρημένη οικογένεια πήρε εκ νέου τον δρόμο της επιστροφής στη Σπάρτη. Απευθύνθηκε και πάλι στο Νοσοκομείο Σπάρτης και η γυναίκα διανυκτέρευσε (ενώ έβηχε συνεχώς) σε δωμάτιο του νοσοκομείου. Την επόμενη ημέρα το πρωί, ο αρμόδιος ιατρός αντιμετώπισε το περιστατικό με επιτυχία, αφαιρώντας το κομμάτι του κρέατος που είχε «φράξει» τον οισοφάγο της γυναίκας, προσφέροντας την πολυπόθητη ανακούφιση. Η «μαραθώνια» περιπέτεια είχε διαρκέσει σχεδόν 12 ώρες, καθώς ξεκίνησε περίπου στις 10 το βράδυ της προηγούμενης.

Και τα ερωτήματα που προκύπτουν από τα παραπάνω είναι προφανή: Γιατί να υφίσταται κανείς μια τέτοια πολύωρη ψυχική και σωματική καταπόνηση, με αγωνία για την υγεία του δικού του ανθρώπου; Μήπως απαιτείται ένας διαφορετικός σχεδιασμός του προγράμματος εφημεριών, βάσει των πραγματικών αναγκών και του στελεχιακού δυναμικού; Πολύτιμη θα ήταν και η ανάπτυξη επιπλέον συνεργασίας μεταξύ των νοσηλευτικών ιδρυμάτων ώστε οι πολίτες να αναζητούν εναλλακτικές λύσεις εφόσον δεν υπάρχει δυνατότητα αντιμετώπισης ενός περιστατικού. Άλλωστε κανείς δεν ξέρει τι και πότε θα συμβεί, οπότε ας είμαστε -στο μέτρο του δυνατού- όσο καλύτερα προετοιμασμένοι… Χ.Π.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και 
όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

newbanner
newbanner2
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος