Τέλος από την κυβέρνηση Μπρατάκος και Παπασταύρου

Αιτία το «λάθος μήνυμα»

Πέμπτη, 28 Μάρτιος 2024 20:29 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τέλος από την κυβέρνηση Μπρατάκος και Παπασταύρου

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στο κυβερνητικό σχήμα, καθώς το απόγευμα της Πέμπτης (28/3) ο Λάκωνας υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος και ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Λίγο αργότερα, ο πρωθυπουργός τούς ευχαρίστησε δημοσίως για τη συνεργασία κι έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους, χωρίς ως φαίνεται να επιχειρηθεί να μεταπεισθούν. Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου: «Ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους. Ο πρωθυπουργός τούς ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους».

Η αιτία της αιφνιδιαστικής, όσο κι απρόσμενης αποχώρησης των κορυφαίων στελεχών, οφείλεται -όπως σχολίασαν κυβερνητικές πηγές- στην παρουσία των δύο υπουργών «σε κοινωνική εκδήλωση», που έστειλε το λάθος μήνυμα για την κυβέρνηση.

Πριν σκάσει η «βόμβα» της Πέμπτης, όμως, δημοσιεύματα όπως αυτό του ieidiseis.gr, είχαν πάει το θέμα ένα βήμα παραπέρα, κάνοντας αποκαλύψεις. Ο ισχυρισμός που αργότερα διαδόθηκε ευρύτερα, ήταν ότι οι δύο στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού βρέθηκαν την Κυριακή (24/3) το βράδυ, σε συγκέντρωση που οργάνωσε στο σπίτι του ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης. Σύμφωνα πάντα με το παραπάνω μέσο, «τα “αυστηρά μηνύματα” μετατράπηκαν σε άφθονο οίνο, πούρα και ουίσκι»...

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti