Αντανακλαστικά

Κοινοποιώντας την πληροφορία ότι εντός των επόμενων ημερών ο δήμαρχος Σπαρτιατών κ. Σαράντος Αντωνάκος πρόκειται να υποβάλει την παραίτησή του,...
Τετάρτη, 25 Νοέμβριος 2009 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Κοινοποιώντας την πληροφορία ότι εντός των επόμενων ημερών ο δήμαρχος Σπαρτιατών κ. Σαράντος Αντωνάκος πρόκειται να υποβάλει την παραίτησή του, ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραχάλιος διαχώρισε τη θέση του, ορμώμενος από τα παραλειπόμενα, όπως ο ίδιος είπε, της συνεδρίασης της 18ης Νοεμβρίου.
Στο πλαίσιο των ανακοινώσεων κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπαρτιατών, ο κ. Καραχάλιος ανέγνωσε την ακόλουθη δήλωση:
«1. Ανέκαθεν πίστευα και πιστεύω ότι ένας δήμος δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να λειτουργήσει εύρυθμα χωρίς δήμαρχο για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 2. Τις απόψεις μου μέχρι σήμερα τις έχω εκφράσει θεσμικά και διαχρονικά ενώπιον συναδέλφων μου της πλειοψηφίας αλλά και στον κ. δήμαρχο, ουδέποτε όμως δημόσια. Αυτό το έπραξα συνειδητά, προτάσσοντας το πλαίσιο των αρχών που θεωρώ ότι υπηρετώ. Άλλωστε από το καλοκαίρι είχα δηλώσει και είχα λάβει διαβεβαιώσεις ότι μετά τον απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής άμεσα θα ακολουθήσει η παραίτηση του κ. δημάρχου.
 3. Γνωρίζουμε ότι τις επόμενες ημέρες ο κ. δήμαρχος θα υποβάλει την παραίτησή του και θα δρομολογηθούν οι προβλεπόμενες εξελίξεις. Προσωπικά το θεωρώ απόλυτα επιβεβλημένο.
 4. Απερίφραστα σας διαβεβαιώνω ότι αν παρ’ ελπίδα αυτό δεν συμβεί μέχρι τη λήξη της θητείας μου ως αντιδημάρχου την 31/12, δεν θα δύναμαι πλέον να βρίσκομαι ανάμεσά σας. Εξάλλου η διαδρομή μου στα κοινά και την πολιτική έχει δείξει ότι αξιώματα, τιμές και θέσεις ουδέποτε ήταν στις προτεραιότητές μου.
 5. Οφείλω τέλος να επισημάνω ότι με κανέναν από εσάς τους συναδέλφους μου δεν υπάρχει προσωπική διένεξη. Ο καθένας μας έχει την αξία του. Οι μέχρι σήμερα συγκρούσεις μας ήταν αμιγώς πολιτικές. Η πολιτική φιλοσοφία και η πρακτική όμως με πολλούς από εσάς ήταν διαφορετική. Αυτό είναι σεβαστό, αλλά όσο αφορά τους συναδέλφους μου της πλειοψηφίας δυστυχώς απερίφραστα αποτρεπτικό σε θέματα συμπόρευσης και συνοχής. Για το τελευταίο λυπάμαι πολύ. Παρόλ’ αυτά έχω ήσυχη τη συνείδησή μου όσον αφορά την προσπάθειά μου για συνοχή, συνεννόηση και συμπόρευση της πλειοψηφίας. Τούτο ελπίζω να αποδείξω με τις πράξεις μου σε όλους σας τις επόμενες ημέρες».
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Χρήστος Πλειώτας ενημέρωσε το Σώμα ότι πρώτο θέμα συζήτησης στην επόμενη τακτική συνεδρίαση στις 2/12 θα είναι η επιστολή που υπογράφουν 35 συνδημότες σχετικά με το θέμα του αιτήματος ή μη του δημοτικού συμβουλίου προς το δήμαρχο να παραιτηθεί από το αξίωμά του. «Αν βεβαίως γίνει πράξη αυτό που μας διαβεβαίωσε ο κ. Καραχάλιος και είναι έγκυρη η πληροφόρησή του, δεν θα έχει καμία θέση η συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος», σχολίασε με επιφύλαξη ο ίδιος.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

lakonikos.gr diakopes

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος