Ύποπτη θαλάσσια κηλίδα στα Κύθηρα

Εντοπίστηκε 50 μέτρα από τις ακτές της Αγίας Πελαγίας

Τρίτη, 09 Αύγουστος 2016 14:00 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ύποπτη θαλάσσια κηλίδα στα Κύθηρα

Θαλάσσια κηλίδα εντοπίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, 8/8, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της ακτής «Νέου Κόσμου και Φυρής Άμμου» στην Αγία Πελαγία Κυθήρων. Άμεσα ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο Αγίας Πελαγίας από λουόμενους που παρατήρησαν την κηλίδα.

Σύμφωνα με τα kithiraikanea.com, στην περιοχή έσπευσε περιπολικό του Λιμενικού Σώματος και ένα αλιευτικό σκάφος που βρισκόταν στην περιοχή, τα οποία εντόπισαν μία σκούρα, αφρώδη κηλίδα, μεγάλου μήκους και πλάτους ενός μέτρου. Η κηλίδα κινείτο προς κατεύθυνση αντίθετη με τα παράλια, λόγω της διεύθυνσης των ανέμων και σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από τις βραχώδεις ακτές της Αγίας Πελαγίας.

Οι άνδρες του Λιμενικού συνέλεξαν τα απαραίτητα δείγματα και συγχρόνως επισκέφθηκαν και αγκυροβολημένο πλοίο στην περιοχή, από όπου συνέλεξαν τα ανάλογα δείγματα. Η κηλίδα αυτοδιαλύθηκε ύστερα από μερικές ώρες, ενώ βρισκόταν υπό παρακολούθηση από τη Λιμενική Αρχή.

Τα ληφθέντα δείγματα απεστάλησαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους, ενώ περαιτέρω ενέργειες ανελήφθησαν από το αρμόδιο τμήμα της Ελληνικής Ακτοφυλακής. Αρμοδίως ενημερώθηκαν, επίσης, ο Δήμος Κυθήρων και το Λιμενικό Ταμείο Κυθήρων.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος