Γιορτή του Δάσους 2016 στην Καστάνιτσα

Παρών και φέτος ο ΦΔ Πάρνωνα-Μουστού

Πέμπτη, 18 Αύγουστος 2016 12:10 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Γιορτή του Δάσους 2016 στην Καστάνιτσα

Ολοκληρώθηκαν οι πολυήμερες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Καστάνιτσα Αρκαδίας με αφορμή την Γιορτή του Δάσους. Ο Μορφωτικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος των Απανταχού Καστανιτσιωτών συνεχίζοντας την πολύχρονη προσφορά του, διοργάνωσε για 9η συνεχή χρονιά αυτή τη γιορτή, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως και τις 13 Αυγούστου.
 
Κατά τη διάρκεια της γιορτής έλαβαν χώρα εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, θεατρικές παραστάσεις, πεζοπορίες, καλλιτεχνικές δραστηριότητες για παιδιά, αθλητικοί αγώνες κ.α.
Και φέτος, ο Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού συμμετείχε ενεργά, με τη διοργάνωση εκδήλωσης απελευθέρωσης γερακίνας για την επανένταξη στο φυσικό της περιβάλλον στην πλατεία Σ. Κουρούνη σε συνεργασία με τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής  «ΑΝΙΜΑ», με αθλητικές δραστηριότητες και ομαδικά παιχνίδια στην πλατεία του χωριού, αλλά και με κληρώσεις αναμνηστικών δώρων για τα παιδιά όπως καπέλα, σημειωματάρια, ξυλομπογιές κ.α. με το λογότυπο του Φορέα  Διαχείρισης.
 
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης υποδέχθηκε πολλούς επισκέπτες και κατοίκους της περιοχής στους χώρους του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καστάνιτσας όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την σημαντική βιοποικιλότητα της προστατευόμενης περιοχής, τα φυσικά μνημεία, την αρχιτεκτονική και τα αξιοθέατα του χωριού και να περιηγηθούν στην Έκθεση Παραδοσιακών Επαγγελμάτων. Σε όλους τους επισκέπτες διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια και χάρτες του Φορέα Διαχείρισης.
 
Έχοντας ως στόχο την ανάδειξη των περιβαλλοντικών και πολιτισμικών στοιχείων της προστατευόμενης περιοχής, ο Φορέας Διαχείρισης  θα συνεχίσει να υλοποιεί ανάλογες δράσεις και σε άλλες περιοχές του Πάρνωνα.
Ο ΦΔ Πάρνωνα- Μουστού ευχαριστεί τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Καστάνιτσας και όλους όσοι συμμετείχαν για την πραγματοποίηση των φετινών εκδηλώσεων.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος