Στα εμβληματικά έργα του ΕΠΠΕΡΑΑ το έργο του ΦΔ Πάρνωνα-Μουστού

Τετάρτη, 16 Νοέμβριος 2016 14:47 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στα εμβληματικά έργα του ΕΠΠΕΡΑΑ το έργο του ΦΔ Πάρνωνα-Μουστού

Στην καλύτερη 7αδα των εμβληματικών έργων που χρηματοδοτήθηκαν από το κοινοτικό πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ κατά την προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2007-2013 κατατάχθηκε το συνολικό έργο του Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού.
Το «λεύκωμα-απολογισμός του ΕΠΠΕΡΑΑ 2007-2013» αποτελεί μια σύνοψη βέλτιστων πρακτικών και λύσεων καθώς και μεθοδολογιών και τεχνολογιών που εφαρμόστηκαν σε δράσεις και παρεμβάσεις στην αυτοδιοίκηση, στην κεντρική διοίκηση και στο ευρύτερο δημόσιο τομέα.
 
Προκειμένου να γίνουν γνωστά τα παραπάνω έργα στο ευρύ κοινό, παρήχθη ένα ντοκιμαντέρ με τα εμβληματικά έργα που χρηματοδότησε το Πρόγραμμα, στο πλαίσιο της δημοσιότητας του ΕΠΠΕΡΑΑ 2007 – 2013, τα οποία έχουν μεγάλο αντίκτυπο από άποψη λειτουργικότητας και ωφελιμότητας στις τοπικές κοινωνίες αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα. Παρεμβάσεις και έργα υποδομής για την προστασία του περιβάλλοντος με το μέγιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και την αναπτυξιακή διάσταση που απαιτεί η αειφορία.
 
Το έργο του ΦΔ Πάρνωνα-Μουστού έχει κεντρική θέση στο λεύκωμα-απολογισμό του ΕΠΠΕΡΑΑ που έχει ήδη εκδοθεί και κυκλοφορεί, με πλάνα από την προστατευόμενη περιοχή.
Τα υπόλοιπα έξι είναι: η Περιβαλλοντική Αποκατάσταση των Μεταλλείων Αμιάντου Βορείου Ελλάδος (ΜΑΒΕ), η Τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας, η αποκατάσταση ΧΑΔΑ στην Ηγουμενίτσα, ο ΧΥΤΑ στα Ιωάννινα, η ενεργειακή αναβάθμιση και εξοικονόμηση ενέργειας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, ο Βιολογικός Καθαρισμός Ηρακλείου Κρήτης.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος