Οι καρέτα-καρέτα γεννούν αλλά τα τροχοφόρα καταστρέφουν τις φωλιές στη Μονεμβασιά (ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, 07 Σεπτέμβριος 2017 18:39 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οι καρέτα-καρέτα γεννούν αλλά τα τροχοφόρα καταστρέφουν τις φωλιές στη Μονεμβασιά (ΦΩΤΟ)

Επιτυχώς εκκολάφθηκαν πριν από λίγες ημέρες, οι φωλιές Νο 1 και 2 που είχε τοποθετήσει ο Σύλλογος «Τουλίπα Γουλιμή» στο Πορί Μονεμβασίας.

Δυστυχώς, όπως αναφέρει ο σύλλογος, η φωλιά Νο 1 είχε απώλειες λόγω φωτορύπανσης, καθώς αρκετά χελωνάκια, αντί για τη θάλασσα κατευθύνθηκαν πρός τα φώτα της ξηράς και χάθηκαν.

Η φωλιά Νο 2, αν και έδωσε πολλούς νεοσσούς, αρκετοί από αυτούς παγιδεύτηκαν στις ροδιές των οχημάτων που περνούσαν δίπλα από τη φωλιά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βρουν διέξοδο πρός το νερό.

Επίσης, ο σύλλογος ακολούθησε ίχνη νεοσσών για 200 μέτρα, οι οποίοι «μη έχοντας άλλο δρόμο ακολούθησαν το αυλάκι της ροδιάς, ώσπου εκτεθειμένα θηρεύτηκαν» σημειώνει η «Τουλίπα Γουλιμή» και προσθέτει: «Τα ίχνη των τροχοφόρων στην άμμο είναι ανυπέρβλητα εμπόδια για τα χελωνάκια, πέραν του κινδύνου να πατηθούν.

Δήμος - Λιμεναρχείο και Αστυνομία, αν θέλουν να βοηθήσουν ουσιαστικά θα πρέπει να εφαρμόσουν επιτέλους το νόμο που είναι σαφής και δεν εννοεί ύπαρξη και χρήση δρόμου στον αιγιαλό.

Θετικό είναι ο Δήμος λεκτικά και ηθικά να στηρίζει τη δράση μας, θετικό να μας χορηγεί εφόδια (κλωβούς - καλαμωτές) για την προστασία των χελωνοφωλιών, αλλά όλα αυτά πρακτικά ακυρώνονται όταν φωλιές καταστρέφονται από γουρούνες, τζίπ και 4χ4 αυτοκίνητα, όταν τα αυτοκίνητα πατούν τους νεοσσούς, επειδή δεν υπάρχει η τόλμη και η βούληση να εφαρμοστούν τα αυτονόητα και ο νόμος, μη τυχόν και θιγούν συμφέροντα και εξυπηρετήσεις, μη τυχόν και θιγεί το εκλογικό όφελος».

Τέλος, ο σύλλογος επισημαίνει ότι μεγάλες είναι και οι απώλειες στον Ξιφιά, καθώς οι φωλιές Νο 3-5-7 και 19, ανοίχτηκαν και θηρεύτηκαν από αγρίμια.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος