Η κατάλληλη εποχή για εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα

Πέμπτη, 14 Σεπτέμβριος 2017 14:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η κατάλληλη εποχή για εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες είναι συσκευές που από πολύ παλιά διευκόλυναν το ελληνικό νοικοκυριό. Ήταν πάντα η προσιτή πολυτέλεια που κάθε σπίτι ήθελε να έχει.

Δεν έχει βρεθεί κάποια συσκευή που να αντικαταστήσει τους ηλιακούς θερμοσίφωνες μιας και είναι συσκευές που συνεχώς βελτιώνονται πετυχαίνοντας εκπληκτικές αποδόσεις.

Η ερώτηση που συχνά μας απασχολεί είναι για το ποια είναι η κατάλληλη εποχή ώστε να αποφασίσει κάποιος να βάλει ηλιακό θερμοσίφωνα.

Ο περισσότερος κόσμος ισχυρίζεται ότι ηλιακό θερμοσίφωνα ενδύκνειται να βάλουμε όταν πλησιάζει το καλοκαίρι που ο ήλιος είναι άφθονος και η απόδοση του ηλιακού η υψηλότερη δυνατή.
Ωστόσο θεωρούμε ότι η καλύτερη εποχή για την εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα είναι το φθινόπωρο. Τότε είναι που θέλουμε να εκμεταλλευτούμε και την ελάχιστη ηλιοφάνεια και να τη μετατρέψουμε σε θερμότητα!Έτσι θα έχουμε και μέγιστη οικονομία αφού εκμεταλλευόμενοι τον ήλιο δεν θα χρησιμοποιήσουμε τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα.

Η καινούρια τεχνολογία συλλεκτών(επιλεκτικοί συλλέκτες) πετυχαίνουν έως και 25% καλύτερες αποδόσεις σε σχέση με τους κοινούς και αυτό εξασφαλίζει ζεστό νερό ακόμα και σε ημέρες με ελάχιστο ήλιο.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι ο ηλιακός θερμοσίφωνας μπορεί να είναι τριπλής ενέργειας,δηλαδή εκτός από τον ήλιο και το ρεύμα, να ζεσταίνει νερό και με το καλοριφέρ.Αυτό σημαίνει ότι αν χρησιμοποιείτε το καλοριφέρ σας τότε αυτόματα έχετε και ζεστό νερό.

Όλα αυτά μας κάνουν να πιστεύουμε πως αν δεν έχετε ηλιακό θερμοσίφωνα το φθινόπωρο είναι μια καλή εποχή για να τον προμηθευτείτε!!!

Περισσότερες πληροφορίες στο : https://www.esolarshop.net/ ή στο 2109601013

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος