Ύποπτος «αφρός» στην επιφάνεια της θάλασσας στα Βάτικα

Ανησυχούν για πετρελαιοειδή κάτοικοι της περιοχής

Δευτέρα, 04 Δεκέμβριος 2017 12:12 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ύποπτος «αφρός» στην επιφάνεια της θάλασσας στα Βάτικα

Ένας περίεργος «αφρός» κάλυψε την επιφάνεια της θάλασσας στο γραφικό λιμάνι στην περιοχή Αγιολιά στη Νεάπολη Βοιών, ενώ παρόμοια ήταν και η εικόνα προς την περιοχή  Τηγανάκια. Όπως αναφέρει η κ. Καλλιόπη Λιβανού, στη δεύτερη περίπτωση, μετά την εξάτμιση του αφρού, παρέμεινε μια κηλίδα μαύρης λάσπης στα βράχια, ενώ στο σημείο παρατηρήθηκε αποξήρανση της βλάστησης.

Συγκεκριμένα, η κ. Καλλιόπη Λιβανού γράφει στο Facebook: «Κάποιοι λένε ότι είναι από τον "καιρό". Άλλοι ότι είναι "πλαγκτόν". Όταν, όμως, πριν από δυο χρόνια παρόμοιος "αφρός" είχε βγει στον Νεραντζιώνα, οι αναλύσεις του εξειδικευμένου εργαστηρίου "Σύγχρονη Αναλυτική" της Θεσσαλονίκης έδειξαν ότι είναι ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ και ΚΟΛΟΒΑΚΤΗΡΙΔΙΑ.

Να ενημερώσουμε ότι εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο, θέλει μεγάλη προσοχή. Όπως σημειώνει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΨΑΡΡΑΚΗΣ, "...αν οι αφροί είναι ίδιοι και προέρχονται από βλάβη inert system gas διερχόμενου τάνκερ, οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και σε καμία περίπτωση ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΧΕΤΑΙ έρχεται σε επαφή ο αφρός με το δέρμα. Περιέχει ΒΙΤΡΙΟΛΙ και είναι πολύ ερεθιστικό για το δέρμα και επικίνδυνο για τον οργανισμό. Το δοκιμάσαμε στον Νεραντζιώνα που όπου ο αφρός ήλθε σε επαφή με τα δάχτυλα μας ήταν πολύ ερεθιστικός. Kαι για πολλές ημέρες είχαμε κνησμούς...".

Ήδη ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Νεαπόλεως και περιμένουμε να δούμε σε τι ενέργειες θα προβεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ληφθεί δείγματα και φωτογραφίας τόσο από το λιμανάκι του Αγιολιά, όσο και από την περιοχή προς τα Τηγανάκια».

Αφρός από πετρελαιοκηλίδα στη Νεάπολη

Φωτο: Φραγκούλα Παυλάκη

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος