Η κλιματική αλλαγή βλάπτει και την ασφάλεια

Mayfair_Club
Τετάρτη, 20 Δεκέμβριος 2017 20:49 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η κλιματική αλλαγή βλάπτει και την ασφάλεια

Η κλιματική αλλαγή έχει επιπτώσεις και στην ασφάλεια. Αυτό προκύπτει από την μελέτη που παρουσίασε στα ευρωπαϊκά όργανα και το ΝΑΤΟ η ομάδα στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων CNA.
Σύμφωνα με τη μελέτη, οι κλιματικές αλλαγές μπορούν να οδηγήσουν σε πληθυσμιακές μετακινήσεις και να επιδεινώσουν τις εντάσεις και τις συγκρούσεις.
«Θα θέλαμε να βοηθήσουμε, να διασφαλίσουμε ότι τα αδύναμα κράτη, μια αδύναμη διακυβέρνηση δεν θα οδηγήσει σε αποτυχημένα κράτη και ακυβερνησία, όπου θα μπορούσαν να δρουν βίαιες εξτρεμιστικές οργανώσεις. Κι όπου αυτές υπάρχουν, ότι δεν θα μπορέσουν να στρατολογήσουν νέα μέλη», δήλωσε στο Euronews ο Αντιναύαρχος Λι Φ. Γκαν, αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του CNA.
Οι τρομοκρατικές οργανώσεις δε διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τις εκτεταμένες ξηρασίες, τις πλημμύρες και τις αναγκαστικές μετακινήσεις πληθυσμών προς όφελός τους. Η ανασφάλεια γίνεται έτσι μέρος του ευρύτερου σχεδίου τους.
«Οσο το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος έλεγχε έδαφος στη Μέση Ανατολή, περιόριζε τη διανομή νερού στους ανθρώπους, με αποτέλεσμα να είναι σε θέση να τους αναγκάζει πιο εύκολα και να κάνουν πράγματα που ήθελαν», πρόσθεσε ο ειδικός.
Σύμφωνα με τον Αντιναύαρχο Γκαν, οι στρατοί οφείλουν να προσαρμοστούν στις νέες απαιτήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος