Το 2017 είναι το θερμότερο έτος στην ιστορία χωρίς επιρροή Ελ Νίνιο

Mayfair_Club
Πέμπτη, 21 Δεκέμβριος 2017 20:56 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το 2017 είναι το θερμότερο έτος στην ιστορία χωρίς επιρροή Ελ Νίνιο

Το 2017 κατά πάσα πιθανότητα θα καταλήξει ως το τρίτο θερμότερο έτος στην ιστορία και το θερμότερο έτος χωρίς την επιρροή της υπερθέρμανσης του φαινομένου Ελ Νίνιο.
Οι πρώτοι έντεκα μήνες του έτους ήταν συνολικά οι τρίτοι θερμότεροι, μετά το 2016 και το 2015, σύμφωνα με την αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA), Η κάλυψη πάγου της Αρκτικής και της Ανταρκτικής παραμένει επίσης σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Διαστημικών Μελετών Γκόνταρντ της NASA και την Υπηρεσία Κλιματικής Αλλαγής «Κοπέρνικος» του Ευρωπαϊκού Κέντρο Μετεωρολογικών Προβλέψεων, το τελευταίο μετεωρολογικό έτος (από Δεκέμβριο 2016 έως Νοέμβριο 2017) ήταν το δεύτερο θερμότερο που έχει καταγραφεί. Η μικρή διαφορά στις μετρήσεις οφείλεται στη διαφορετική μεθοδολογία μετρήσεων του κάθε οργανισμού.
«Αυτό που είναι σημαντικότερο από την κατάταξη ενός μεμονωμένου έτους είναι η συνολική, μακροπρόθεσμη τάση της αύξησης της θερμοκρασίας από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 και ιδιαίτερα τον 21ο αιώνα», δήλωσε ο επιστήμονας του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (WMO), Ομάρ Μπαντούρ. «Μαζί με τις αυξανόμενες θερμοκρασίες, βλέπουμε πιο ακραίες καιρικές συνθήκες με τεράστιες κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τη NOAA, ο Νοέμβριος ήταν ο πέμπτος πιο θερμός τέτοιος μήνας στην ιστορία, ενώ σύμφωνα με τη NASA και τον Κοπέρνικο, ήταν ο τρίτος θερμότερος.
Το Νοέμβριο του 2017, υψηλότερες θερμοκρασίες από το μέσο όρο κυριαρχούσαν σε πολλές περιοχές του πλανήτη, με το βόρειο ημισφαίριο να σημειώνει αυξήσεις που ξεπερνούσαν ακόμα και τους δύο βαθμούς Κελσίου πάνω από τον ιστορικό μέσο όρο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος