Ελβετία: Απαγορεύει τη ρίψη αστακών σε νερό που βράζει

Mayfair_Club
Πέμπτη, 11 Ιανουάριος 2018 20:30 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ελβετία: Απαγορεύει τη ρίψη αστακών σε νερό που βράζει

Με απόφαση της κυβέρνησης στην Ελβετία, απαγορεύεται πλέον η προετοιμασία των αστακών με απευθείας ρίψη τους σε βραστό νερό. Τα οστρακοειδή θα πρέπει με κάποιον τρόπο να αναισθητοποιούνται πριν ξεκινήσει η διαδικασία του μαγειρέματος. Η παραδοσιακή τεχνική θέλει το βράσιμο του αστακού, όσο αυτός παραμένει εν ζωή, κάτι που σύμφωνα με τους ειδικούς, αλλά και τους υπερασπιστές των δικαιωμάτων, είναι ιδιαίτερα επίπονο για τα όντα.
Σύμφωνα με την l' Express, τα οστρακοειδή θα πρέπει να παραλύουν με τη μέθοδο του ηλεκτροσόκ ή να ακινητοποιούνται με "μηχανική καταστροφή του εγκεφάλου" πριν μπουν στην κατσαρόλα. Οι φιλοζωικές οργανώσεις ισχυρίζονται πως τόσο οι αστακοί, όσο και άλλα οστρακοειδή διαθέτουν πολύπλοκο νευρικό σύστημα, με αποτέλεσμα να αισθάνονται τον πόνο, ενόσω βράζουν.
Επιπλέον, η απόφαση αλλάζει και τον τρόπο μεταφοράς των οστρακοειδών, που πρέπει για τον ίδιο λόγο να μεταφέρονται στο "φυσικό τους περιβάλλον" και όχι μέσα σε πάγο ή παγωμένο νερό.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος