Εξαφανίστηκε και επισήμως το ανατολικό κούγκαρ

Mayfair_Club
Πέμπτη, 01 Φεβρουάριος 2018 20:22 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εξαφανίστηκε και επισήμως το ανατολικό κούγκαρ

Το μεγάλο αιλουροειδές ζούσε σε 21 πολιτείες της Αμερικής και πλέον κηρύσσεται οριστικά ως εξαφανισμένο είδος από τον οργανισμό Endangered Species Act που καταγράφει τα απειλούμενα είδη ζώων. Κατά συνέπεια, το είδος πλέον διαγράφεται από τις λίστες των υπό εξαφάνιση ζώων και δεν θεωρείται προστατευόμενο. Τα υπόλοιπα υποείδη κούγκαρ, συνεχίζουν να περιλαμβάνονται στα απειλούμενα είδη.
Αναλυτικότερα, η Υπηρεσία Άγριας Ζωής ερεύνησε από το 2011, 21 αμερικανικές πολιτείες και καναδικές επαρχίες, καθώς και αναφορές ακόμα και από το 1900, και ανακάλυψε ότι οι περιστασιακές θεάσεις στην ανατολική Αμερική αφορούν πάνθηρες της Φλόριντα ή πούμα του δυτικού είδους, που περιπλανήθηκαν ανατολικά, ή ελευθερώθηκαν από αιχμαλωσία.
Τα ανατολικά πούμα ανακηρύχθηκαν απειλούμενα το 1973, αν και η τελευταία επιβεβαιωμένη θέαση ήταν όταν ένα πούμα σκοτώθηκε από ένα κυνηγό το 1938 στην πολιτεία του Μέιν. Τα περισσότερα πούμα εξαφανίστηκαν το 19ο αιώνα, όταν οι Ευρωπαίοι άποικοι τα κυνήγησαν για την προστασία των κοινοτήτων και των ζώων τους.
Σημειώνεται πως τα κούγκαρ, ή αλλιώς πούμα, ζουν σε όλη την Αμερική, τον δυτικό Καναδά και στα βόρεια της Παταγονίας. Κάποτε ήταν από τα πιο διαδεδομένα χερσαία θηλαστικά στο δυτικό ημισφαίριο, ωστόσο σήμερα έχουν εξολοθρευθεί κατά τα δύο τρίτα του πληθυσμού τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος