"Στο σφυρί" αρκουδάκι στην Αλβανία

Mayfair_Club

Το έσωσε ο Αρκτούρος

Πέμπτη, 22 Φεβρουάριος 2018 20:47 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
"Στο σφυρί" αρκουδάκι στην Αλβανία

Η ιστορία του "Ρέι", όπως ονομάστηκε το αρκουδάκι, αποκαλύφθηκε στις 27 Μαΐου, όταν άνθρωποι της φιλοζωικής οργάνωσης "Animal Rescue Albania" εντόπισαν στο διαδίκτυο μία αγγελία πώλησης ενός ορφανού αρκουδιού. Η αγγελία, μάλιστα, ήταν online ήδη για πέντε μέρες, χωρίς καμία παρέμβαση. Η οργάνωση ενημέρωσε άμεσα τον αρμόδιο εισαγγελέα και την επόμενη ημέρα το ζώο κατασχέθηκε από τον παράνομο "ιδιοκτήτη" του. Παρά τους ισχυρισμούς του ότι τον είχε βρει να περιπλανιέται μόνος του, οι άνθρωποι της "Animal Rescue Albania" πιστεύουν -σύμφωνα με τον "Αρκτούρο"- ότι είχε σκοτώσει τη μητέρα του "Ρέι" και στη συνέχεια τον αιχμαλώτισε με σκοπό να τον πουλήσει. Όταν κατασχέθηκε ήταν πολύ φοβισμένος, είχε ελάχιστα δόντια και ήταν σοβαρά υποσιτισμένος, με βάρος μόλις 5 κιλά, αλλά αμέσως άρχισε να ανακτά τις δυνάμεις του χάρη στην ενισχυμένη διατροφή που του παρασχέθηκε.
Ο "Ρέι" μεταφέρθηκε στο ζωολογικό κήπο στα Τίρανα για προσωρινή φιλοξενία και κατόπιν σχετικού αιτήματος και της ολοκλήρωσης των γραφειοκρατικών διαδικασιών, που κράτησαν αρκετούς μήνες, το αρκουδάκι μεταφέρθηκε στον κτηνιατρικό σταθμό του "Αρκτούρου", όπου σε μια περιφραγμένη έκταση περίπου πέντε στρεμμάτων θα ζει μέχρι την ηλικία των τριών ετών. Στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Καταφύγιο της οργάνωσης, στο Νυμφαίο, καθώς η επανένταξή του στο φυσικό περιβάλλον δεν είναι πλέον εφικτή.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο "Ρέι" είναι το τέταρτο αρκουδάκι στην Αλβανία που έσωσε από την αιχμαλωσία ο "Αρκτούρος" τα τελευταία χρόνια.

Ο Αρκτούρος είναι μια Ελληνική μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική οικολογική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1992, για την προστασία της άγριας χλωρίδας και πανίδας, με δράσεις έρευνας πεδίου, επιστημονικής μελέτης, ευαισθητοποίησης κοινού, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και εθελοντισμού για την προστασία της άγριας ζωής, την ενίσχυση της βιοποικιλότητας και της αειφορίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Υλοποιεί εθνικά και διασυνοριακά προγράμματα για την προστασία των ορεινών οικοσυστημάτων με έμφαση στα μεγάλα θηλαστικά με στόχο την ολοκληρωμένη διαχείριση των Προστατευόμενων Περιοχών και την παροχή ειδικής τεχνογνωσίας για τις επεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος