Η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Αφυσσού αποκάλυψε τοξική «βόμβα»! (ΦΩΤΟ)

Mayfair_Club

Νέες καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής

Κυριακή, 11 Μάρτιος 2018 18:07 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Αφυσσού αποκάλυψε τοξική «βόμβα»! (ΦΩΤΟ)

Η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Αφυσσού αποκάλυψε τεράστια οικολογική καταστροφή. Την περιβαλλοντική «βόμβα» στον υδροφόρο ορίζοντα της ευρύτερης περιοχής πέριξ του ποταμού Κελεφίνα, καταγγέλλουν αγρότες και κτηματίες της περιοχής.

Ειδικά στο σημείο που η Κελεφίνα ενώνεται με τον Ευρώτα, δύσοσμα ρέματα μαύρου χρώματος με τοξικά λύματα που ρέουν στο πίσω μέρος του -υπό αποκατάσταση- ΧΑΔΑ καταστρέφουν αγροτικές περιουσίες, μολύνοντας και τον υδροφόρο ορίζοντα.

Εν τω μεταξύ, αν και οι εργασίες της εργολήπτριας εταιρείας που ανέλαβε το έργο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την αποκατάσταση της χωματερής συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς, οι κάτοικοι εκφράζουν ανησυχία σχετικά με το εάν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας προς αποφυγή διεύρυνσης της ζημιάς στο φυσικό περιβάλλον και στις καλλιέργειες, ένθεν και εκείθεν του ποταμού.

Σημερινές φωτογραφίες (σσ 11/3/2018) από τη συγκεκριμένη τοποθεσία καταδεικνύουν το μέγεθος της ζημιάς που τείνει να εξελιχθεί σε θρυαλλίδα, καθώς τα λύματα -μέσω της ροής του Ευρώτα- θα καταλήξουν στη θάλασσα.

Την ίδια στιγμή, ενδυναμώνεται το νεοσυσταθέν κίνημα ενεργών πολιτών που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και δράσεις για την προστασία του ποταμού Ευρώτα από τη μόλυνση που τον απειλεί.

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται και ο «Λακωνικός Τύπος» θα επανέλθει με νέα στοιχεία.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος