«Let’s do it Greece»: Καθαρίζουμε Ελαφόνησο, Πλύτρα και Νιάτα!

Χιλιάδες εθελοντές συμμετέχουν και φέτος στην πανελλαδική εκστρατεία για το περιβάλλον

Πέμπτη, 26 Απρίλιος 2018 15:55 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Let’s do it Greece»: Καθαρίζουμε Ελαφόνησο, Πλύτρα και Νιάτα!

Την Κυριακή 29 Απριλίου χιλιάδες εθελοντές θα συντονιστούν στην πανελλήνια εθελοντική Εκστρατεία “Let’s do it Greece–Γίνε η Αλλαγή που περιμένεις”, καθαρίζοντας, ομορφαίνοντας και αναβαθμίζοντας περιοχές σε όλη την Ελλάδα. H φετινή πανελλαδική εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ.  Προκόπη Παυλόπουλου.

Στόχος της εκστρατείας είναι να αναδειχθεί το όμορφο πρόσωπο της πατρίδας μας,  το πρόσωπο της χαράς, της ζωντάνιας, της δημιουργίας. Διοργανώνεται αποκλειστικά από εθελοντές, στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά, που αγάπησαν τον εθελοντισμό μέσα από το σχολείο και πλέον αποτελεί τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη περιβαλλοντική δράση της χώρας.

Mε τη φετινή θεματική να επικεντρώνεται στους φοιτητές, τους μαθητές και τους νέους της χώρας μας, σχολεία σε ολόκληρη την Ελλάδα έχουν ήδη ξεκινήσει εντυπωσιακές δράσεις στο πλαίσιο της «Σχολικής εβδομάδας εθελοντισμού» που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας. Σύλλογοι, φορείς, δήμοι και ομάδες φοιτητών από Πανεπιστήμια προετοιμάζονται για δυναμικές δράσεις εθελοντισμού σε κάθε γωνιά της Ελλάδας την Κυριακή 29 Απριλίου!

Όλες οι δράσεις αποτυπώνονται στον Πανελλαδικό Χάρτη Δράσεων της εκστρατείας. Τα σημεία δράσεων αυξάνονται συνεχώς και εκτιμάται ότι φέτος θα ξεπεράσουν τον αριθμό-ρεκόρ των 1.500 δράσεων πανελλαδικά.

Οι εθελοντές, που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν την ημέρα των δράσεων, καλούνται να επιλέξουν τη δράση της περιοχής τους στο www.letsdoitgreece.org και -την Κυριακή 29 Απριλίου- να ενώσουν τις δυνάμεις τους με στόχο να καθαρίσουν, να προστατέψουν και να αναδείξουν τις ομορφιές της πατρίδας μας.

Οι δράσεις στη Λακωνία

Ελαφόνησος - Καθαρισμός παραλίας Κοντογονίου-Καλόγερας:
Καθαρισμός παραλίας με διοργανωτή τον Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ελαφονήσου και συνεργαζόμενούς φορείς τον Δήμο Ελαφονήσου και το Γυμνάσιο Ελαφονήσου (με προσαρτημένη την Α΄ Λυκειακή).

Πλύτρα Δ. Μονεμβασίας - Καθαρισμός αρχαιολογικού χώρου Αρχαίου Ασωπού:
Μια απόπειρα να ευπρεπιστεί ο χώρος ελεύθερης πρόσβασης και να καθαριστεί η παραλία που περικλείει τον αρχαιολογικό χώρο. Σε συνεργασία με ΒΙΟμόνοια και Ποδηλατοπαρέα.

Νιάτα Δ. Ευρώτα - Καθαρισμός προαύλιου χώρου σχολείου από πλαστικά αντικείμενα:
Στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης των μαθητών για την ανακύκλωση, οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν με τον εξωραϊσμό της αυλής του σχολείου της περιοχής και συγκεκριμένα με τη συλλογή των πλαστικών -και όχι μόνο- σκουπιδιών από το προαύλιο του σχολείου και των γειτονιών του χωριού.


Καθαρισμός και

στον Υγρότοπο Μουστού
O Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας συμμετέχει για έβδομη συνεχόμενη χρονιά στην παγκόσμια εθελοντική καμπάνια “Let’s Do It Greece” που θα πραγματοποιηθεί πανελλαδικά την Κυριακή 29 Απριλίου 2018, υπό τον συντονισμό της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής «Ώρα για Δράση».

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, πρόκειται να πραγματοποιηθεί εθελοντικός καθαρισμός στην προστατευόμενη περιοχή του υγροτόπου Μουστού, την Κυριακή 29 Απριλίου, από τις 10:00 πμ, με συνάντηση στο πανοραμικό σημείο θέας της λιμνοθάλασσας.

Με κοινό σύνθημα της εκστρατείας «Πάμε να καθαρίσουμε εθελοντικά ολόκληρη την Ελλάδα μέσα σε μία μόνο μέρα!» και με στόχο την ευαισθητοποίηση των κατοίκων της προστατευόμενης περιοχής στα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος και στην διάδοση του εθελοντισμού, ο Φορέας Διαχείρισης σας προσκαλεί να λάβετε μέρος στην πανελλαδική εκστρατεία εθελοντικού καθαρισμού.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής Εθελοντών του “Let's do it Greece” και με την υποστήριξη της δράσης από την εταιρεία Sanitas, ο Φορέας Διαχείρισης έχει παραλάβει και θα διαθέσει στους συμμετέχοντες κατάλληλο εξοπλισμό με υλικά καθαρισμού (γάντια, σακούλες απορριμμάτων και σακούλες ανακυκλώσιμων), προκειμένου να διευκολυνθεί η συλλογή και η μεταφορά των απορριμμάτων.

Ο καθαρισμός θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου και του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Παρακολουθήστε στον παρακάτω σύνδεσμο το επίσημο βίντεο προώθησης της δράσης “Let’s do it Greece 2018”

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

lakonikos.gr diakopes

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος