Σπάνιο είδος χελώνας μπλοκάρει την ανέγερση νοσοκομείου στην Κορσική

Mayfair_Club
Δευτέρα, 25 Ιούνιος 2018 20:56 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σπάνιο είδος χελώνας μπλοκάρει την ανέγερση νοσοκομείου στην Κορσική

To Νοσοκομείο Notre-Dame-de-la-Miséricorde της Κορσικής ήταν προγραμματισμένο να τεθεί σε λειτουργία την άνοιξη του 2019. Όπως φαίνεται όμως οι υπεύθυνοι λογάριασαν χωρίς τον... ξενοδόχο, ο οποίος στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ένα σπάνιο και απειλούμενο είδος χελώνας, γνωστό ως Hermann.
Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί έργα οδοποιίας, προκειμένου να βελτιωθεί η πρόσβαση στο νοσοκομείο. Η κατασκευή του νέου δρόμου έχει ήδη καθυστερήσει για διοικητικούς λόγους, ενώ αναμένεται να καθυστερήσει ακόμα πιο πολύ καθώς η παρουσία των σπάνιων ερπετών αποτρέπει την έναρξη των εργασιών.
«Πρόκειται για ένα απειλούμενο είδος. Για κάθε τέτοιο έργο μεγάλης κλίμακας, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις μπορεί να είναι καταστροφικές για αυτές τις χελώνες. Πριν από την κατασκευή ενός δρόμου μήκους 5 χιλιομέτρων, πρέπει να σεβόμαστε κάθε εκατοστό του οικοσυστήματος», λέει ο Maximilian Lambert ειδικός στις χελώνες του είδους Hermann.
Οι αρμόδιοι της περιοχής έχουν ξεκινήσει πλέον μελέτες σε συνεργασία με την υπηρεσία των εθνικών δρόμων, ενώ έχουν επισπεύσει παράλληλα τις διαδικασίες προκειμένου να βρεθεί ένας νέος χώρος για τη μετεγκατάσταση των σπάνιων ερπετών.
Η Εθνική Επιτροπή Προστασίας αναζητά τώρα μία έκταση 1200 στρεμμάτων προκειμένου να μεταφέρει τις χελώνες.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος