Δημιουργήθηκαν τα πρώτα υβριδικά έμβρυα του βόρειου λευκού ρινόκερου

Mayfair_Club
Δευτέρα, 09 Ιούλιος 2018 20:45 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δημιουργήθηκαν τα πρώτα υβριδικά έμβρυα του βόρειου λευκού ρινόκερου

Τα πρώτα στον κόσμο υβριδικά έμβρυα του βόρειου λευκού ρινόκερου δημιουργήθηκαν από επιστήμονες σε εργαστήριο, σε μία ύστατη προσπάθεια να σωθεί το υπό εξαφάνιση θηλαστικό.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα πέθανε ο τελευταίος αρσενικός εκπρόσωπος του είδους και έχουν πλέον απομείνει μόνο δύο θηλυκά σε όλο τον κόσμο.
Το νέο επίτευγμα κατέστη εφικτό από Ευρωπαίους επιστήμονες με τη χρήση μεθόδων υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Στόχος των επιστημόνων, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, είναι να καταφέρουν να περισώσουν τα γονίδια έστω του συγκεκριμένου είδους προκειμένου να αποφευχθεί ο ολοκληρωτικός αφανισμός του.
Η σχετική δημοσίευση έγινε στο περιοδικό "Nature Communications". από τους ερευνητές, με επικεφαλής τον Τόμας Χίλντεμπραντ του Ινστιτούτου Ζωολογικών Ερευνών Λάιμπνιτς του Βερολίνου και τον Τσέζαρε Γκάλι του του ιατρικού εργαστηρίου Avantea.
Σημειώνεται ότι τα έβρυα είναι υβριδικά, επειδή αποτελούν ένα υβρίδιο του λευκού ρινόκερου κι ενός στενά συγγενικού είδους ρινόκερου.
Η δημιουργία τους έγινε εφικτή χρησιμοποιώντας κατεψυγμένα σπερματοζωάρια από πεθαμένους πια αρσενικούς βόρειους λευκούς ρινόκερους που γονιμοποίησαν -με την τεχνική της μικρογονιμοποίησης ή σπερματέγχυσης- ωάρια από τον συγγενικό νότιο λευκό ρινόκερο, καθώς υπάρχουν ελάχιστα ωάρια του υπό εξαφάνιση είδους.
Το αποτέλεσμα ήταν υβριδικά έμβρυα από βόρειο και νότιο λευκό ρινόκερο, τα οποία ωρίμασαν μέχρι το στάδιο της βλαστοκύστης και στη συνέχεια καταψύχθηκαν για μελλοντική εμφύτευση σε θηλυκά.
Οι επιστήμονες θα πρέπει τώρα να πετύχουν την επιτυχή εμφύτευση του υβριδικού εμβρύου και στη συνέχεια την κύηση, καθώς και να πάρουν ωάρια από τα δύο εν ζωή θηλυκά του βόρειου λευκού ρινόκερου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος