Activate Now: #4 LOCALON, spring art fusion #callformakers

Έκθεση με θέμα την Άνοιξη στο παλαιό Μεταξουργείο Σπάρτης

Πέμπτη, 24 Μάρτιος 2016 19:24 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Activate Now: #4 LOCALON, spring art fusion #callformakers

«Την άνοιξη αν δεν την βρεις τη φτιάχνεις!»,  έγραψε ο Οδυσσέας Ελύτης –αλληγορικά.

Τι κοινό μπορεί να έχει ένας κατασκευαστής κοσμημάτων με έναν κηπουρό; Ποιος από τους δύο φροντίζει παραπάνω τα αγαπημένα του δημιουργήματα; Θα μπορούσε ένα παλιό μεταξουργείο να μετατραπεί σε ένα παράξενο θερμοκήπιο; δηλαδή σε έναν χώρο με κατάλληλες περιβαλλοντολογικές συνθήκες για να αναπτυχθούν άνθη και φυτά μαζί με εξαιρετικά ταλέντα και δεξιότητες στις εφαρμοσμένες τέχνες;

Στα τέλη του 18ου αιώνα τα θερμοκήπια σε πολλές χώρες αποτέλεσαν τόπους καλλιέργειας και έκθεσης τροπικών φυτών και άλλων πλασμάτων  που έφταναν από το νέο κόσμο.

Έναν τέτοιο τόπο συνάντησης τροπικών αλλά και τοπικών πλασμάτων και αντικειμένων, γεμάτο από μυρωδιές, υφές, ήχους και χρώματα, θα προσπαθήσει να δημιουργήσει η ομάδα «Activate Now//Ενεργοποίηση Τώρα», για τέσσερις ημέρες -από 27 έως 30 Απριλίου 2016- στο παλιό Μεταξουργείο της Σπάρτης (Κων/νου Παλαιολόγου 29-31).

Στο κάλεσμά τους, οι διοργανωτές αναφέρουν: «Στο δικό μας φαινόμενο του θερμοκηπίου θα δοκιμάσουμε τη συνύπαρξη αντικειμένων και φυτών,  ή αλλιώς, τη συνύπαρξη εκείνων των υπάρξεων  που ασχολούνται με τη φροντίδα της χλωρίδας αλλά και εκείνων που ασχολούνται με την κατασκευή ιδιαίτερων αντικειμένων. Σε αυτή την γιορτή αφιερωμένη στην άνοιξη αντικείμενα φτιαγμένα από χαρτί, μέταλλο, κλωστή, πηλό, ύφασμα, πλαστικά, πίξελς ή μικροεπεξεργαστές με φόντο με άνθη και φυτά θα θα προσπαθήσουν σε αυτές τις συνθήκες να ευδοκιμήσουν και να ανθίσουν.

Την Άνοιξη ανοίγει η φύση, ανοίγουν τα μπουμπούκια, ανοίγουν οι ουρανοί, μαζί και ο έρωτας! Αν θα ήθελες να συμμετέχεις σε αυτό το πείραμα, μη διστάσεις».

Η πρόσκληση απευθύνεται σε καλλιτέχνες/ιδες, τεχνίτες/τριες, αλλά και σε ανθοπώλες, ανθοκαλλιεργητές και γενικά σε όσους θα ήθελαν να παρουσιάσουν τα έργα τους με θέμα την άνοιξη όπως αυτοί την ερμηνεύουν.

Αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλονται έως την Κυριακή 3 Απριλίου, πατώντας εδώ.

Σημειώνεται ότι κάθε συμμετέχων συμβάλει με δωρεά το ποσό των 30 ευρώ για τη διεξαγωγή της έκθεσης (ηλεκτροδότηση, οργάνωση, διαφήμιση), μέχρι τις 10 Απριλίου ρητά.
 
Οργάνωση: ομάδα «Αctivate now//Ενεργοποίηση τώρα»

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους διοργανωτές με τους εξής τρόπους:
- Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
- Facebook: Activate Νow- Ενεργοποίηση Τώρα
- Site: www.activateyourparticipation.wordpress.com/
 - Τηλέφωνο: Μαρία Ίριδα (698 4490814)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ PLUS +
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti