Ένα εντυπωσιακό οδοιπορικό στη χιονισμένη Αγόριανη Λακωνίας! (VIDEO)

Τετάρτη, 11 Ιανουάριος 2017 19:19 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ένα εντυπωσιακό οδοιπορικό στη χιονισμένη Αγόριανη Λακωνίας! (VIDEO)

Η Αγόριανη είναι ένα γραφικό χωριό, ημιορεινό, κτισμένο αντιστρόφως θεατρικά στη βορειοανατολική πλευρά του Ταϋγέτου, με πλούσια χλωρίδα και πανίδα, και σε υψόμετρο 750 μ. με άφθονα πηγαία νερά, και kατοικούν 162 μόνιμοι κάτοικοι. Πολύ κοντά στην Αγόριανη έχει ανακαλυφθεί η σπουδαία αρχαιολογική τοποθεσία της Πελλάνας.

Είναι χωριό με μικρή μεν αλλά ενδιαφέρουσα ιστορία, όμορφα αξιοθέατα και διατηρεί ατόφιο το παραδοσιακό του χρώμα, αλλά και μια λαογραφική παράδοση κυριολεκτικά ζωντανή και είναι πολύ προσιτό μέρος για επίσκεψη μιας και η διαδρομή είναι άνετη και ευχάριστη. Είναι ό,τι πρέπει για φυσιολάτρες, ειδικά τώρα που ή νέα εθνική οδός Λέυκτρο –Σπάρτη διέρχεται έξω από το χωριό.
 
Δείτε video εδώ

Ο Εξωραϊστικός-Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού διοργανώνει κάθε χρόνο πολλές εκδηλώσεις, όπως την Πρωτοχρονιά, τις Απόκριες, την Πολιτιστική Εβδομάδα κάθε Αύγουστο, κ.ά., με κορυφαία αυτή του πανηγυριού της Παναγίας (στις 16 Αυγούστου), όπου συγκεντρώνεται πληθώρα κόσμου από τα γύρω χωριά, την πόλη της Σπάρτης  αλλά κι από όλη την Πελοπόννησο ακόμα και από την Αθήνα.

Ο κ .Γιάννης Βέργαδος, πρόεδρος του Εξωραϊστικού-Πολιτιστικού Συλλόγου της Αγόριανης, όπως και ένας από τους κατοίκους του γραφικού χωριού ευχήθηκαν στην για την νέα χρονιά και μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για το όμορφο χωριό τους.

Επιμέλεια video:Τάκης Κούρος (φωτογράφος)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ PLUS +
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος