Μια εκ βαθέων συζήτηση με το Γιάννη Φατσέα στην Αρεόπολη

Mayfair_Club

Ο άνθρωπος που αδελφοποίησε Μανιάτες και Κρητικούς

Παρασκευή, 24 Μάρτιος 2017 15:05 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μια εκ βαθέων συζήτηση με το Γιάννη Φατσέα στην Αρεόπολη

Ο μπάρμπα Γιάννης Φατσέας, ο «συνδετικός κρίκος» για την αδελφοποίηση μεταξύ του πρώην Δήμου Οιτύλου με την Ασή Γωνιά Χανίων, τίμησε και φέτος με την παρουσία του τις επετειακές εκδηλώσεις της 17ης Μαρτίου 1821 στην Αρεόπολη και απέδωσε όπως κάθε χρόνο τις δέουσες τιμές στους Μανιάτες ήρωες.

Ο μπάρμπα Γιάννης Φατσέας μίλησε για την μανιάτικη καταγωγή της οικογένειας Φατσέα, την άριστη σχέση της οικογένειας με τον αείμνηστο Ελευθέριο Βενιζέλο, την πορεία του ως πρόεδρος της Κοινότητας Νεροκούρου, την αδελφοποίηση του πρώην Δήμου Οιτύλου με την Ασή Γωνιά και την τρέχουσα οικονομική συγκυρία.

Με τον χειμαρρώδη λόγο του τόνισε ότι: «Ο νέος πολιτικός πρέπει να συνεργάζεται με τον παλιό πολιτικό, καθώς ο νέος έχει τη δύναμη, αλλά ο γέρος έχει την πείρα»…

Αυτή η εκ βαθέων συζήτηση έκλεισε μ’ ένα ηχηρό μήνυμα του μπάρμπα Γιάννη Φατσέα σχετικά με τη σημασία των επετειακών εκδηλώσεων της 17ης Μαρτίου 1821 και τη θυσία των προγόνων μας για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον τουρκικό ζυγό.

Λίγα λόγια για το
μπάρμπα Γιάννη Φατσέα
Έχει υπηρετήσει επί εικοσαετίας ως πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νεροκούρουτου Δήμου Χανίων και δη σε δύσκολα χρόνια της τότε εποχής.

Αξιοσημείωτη είναι η έκδοση των 8 βιβλίων του.

Ήταν ο «συνδετικός κρίκος» για τη σημαντική αδελφοποίηση μεταξύ του πρώην Δήμου Οιτύλου με την Ασή Γωνιά.  Η αδελφοποίηση αυτή πραγματοποιήθηκε την 1η Νοεμβρίου 2009.

Κατόπιν εισήγησης του δημάρχου κ. Πέτρου Ανδρεάκου στο Δημοτικό Συμβούλιο ανακηρύχθηκε ως επίτιμος δημότης Αν. Μάνης.

Ο μπάρμπα Γιάννης Φατσέας τιμά με την παρουσία του και το έργο του τον Μανιάτικο και τον κρητικό πολιτισμό.

Ρεπορτάζ: Ελένη Τζανετάκου