Παρουσιάστηκε και στη Σπάρτη το βιβλίο του Π. Φουράκη (ΦΩΤΟ)

Για τη ναυτική ιστορία του Πελοποννησιακού Πολέμου

Τετάρτη, 26 Απρίλιος 2017 14:09 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παρουσιάστηκε και στη Σπάρτη το βιβλίο του Π. Φουράκη (ΦΩΤΟ)

Το βιβλίο «Μέγα γαρ το της θαλάσσης κράτος, η Ναυτική Ιστορία του Πελοποννησιακού Πολέμου» του συγγραφέα Παναγιώτη Φουράκη, διδάκτορα Ιστορίας της Ecole Pratique des Hautes Etudes της Σορβόννης, παρουσιάστηκε την Παρασκευή 21 Απριλίου στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δ. Σπάρτης (ισόγειο κεντρικής βιβλιοθήκης).

Για το βιβλίο μίλησαν ο αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Χρ. Τ. Πλειώτας, η κ. Γεωργία Γαλανοπούλου, αντιπρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δ. Σπάρτης και ο κ. Μάριος Τζωρτζάκης, γιατρός και δημοτικός σύμβουλος Δήμου Σπάρτης.

Η μελέτη «Μέγα γαρ το της θαλάσσης κράτος, η Ναυτική Ιστορία του Πελοποννησιακού Πολέμου» από τις εκδόσεις «Σμυρνιωτάκη» πραγματεύεται τη ναυτική διάσταση του Πελοποννησιακού Πολέμου δίνοντας έμφαση, όχι μόνο στις μικρές και μεγάλες ναυμαχίες που διεξήχθησαν στις ελληνικές θάλασσες, αλλά σε ένα ευρύτερο «θαλάσσιο» πλαίσιο που περιλαμβάνει γεωπολιτικές προσεγγίσεις, στρατηγικούς σχεδιασμούς, τακτικές κινήσεις, οικονομικούς υπολογισμούς και διπλωματικές διαδικασίες που σχηματοποιούν αυτό που η έρευνα ονομάζει «ναυτική ισχύς» και που, λόγω της στρατιωτικής φυσιογνωμίας των εμπολέμων, έρχεται αναπόφευκτα σε σύγκρουση με το μεγάλο αντίπαλο δέος της, τη «χερσαία ισχύ».

Φωτο: Τ. Κούρος

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος