Σε Ταϋγέτη και Εκπαιδευτήριο Πολυχρονάκου μεταφέρθηκαν οι δράσεις του “Orange Festival”

Τρίτη, 11 Ιούλιος 2017 16:40 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σε Ταϋγέτη και Εκπαιδευτήριο Πολυχρονάκου μεταφέρθηκαν οι δράσεις του “Orange Festival”

Πραγματοποιήθηκε, την Δευτέρα 3 Ιουλίου, με μεγάλη επιτυχία η 7η κατά σειρά δράση του Orange Festival 2017 με τον αγώνα δρόμου στην κατασκήνωση της Ιεράς Μητρόπολης Σπάρτης με την συμμετοχή 95 παιδιών της 6ης Δημοτικού και 1ης-2ας Γυμνασίου. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την καλλιέργεια του πορτοκαλιού, τη διαδικασία χυμοποίησης και τα οφέλη του χυμού, ενώ αναπτύχθηκε και το πλάνο της Orangeland με σκοπό τα παιδιά κάποια στιγμή στο μέλλον να το επισκεφθούν. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε και ο αγώνας δρόμου.

Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά, ενώ μέσα από το διάλογο, διατύπωσαν τις απορίες τους και κατανόησαν τη σημασία του πορτοκαλιού για την υγεία αλλά και για την τοπική οικονομία.

Οι ερωτήσεις για Orangeland ήταν αρκετές και δόθηκε η υπόσχεση στα παιδιά πως θα διοργανωθεί μια ξενάγηση. Οι άνθρωποι της κατασκήνωσης, οι ομαδάρχες και ο αρχηγός πατήρ Σεραφείμ ευχαρίστησαν θερμά για την επίσκεψη και την δράση αυτή, ενώ ο υπεύθυνος πατήρ Νικόλας Τσέτστεκας εξέφρασε την επιθυμία να πραγματοποιηθεί η ξενάγηση το φθινόπωρο.

Μια συναρπαστική εμπειρία έζησαν και τα παιδιά του τμήματος Summer School του Ιδιωτικού Εκπαιδευτηρίου Βάνας Πολυχρονάκου κατά την σημερινή επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Orangeland, την Τρίτη 4 Ιουλίου . Η δράση ήταν εμβόλιμη στα πλαίσια του Orange Festival 2017, μετά από αίτημα του σχολείου για ξενάγηση.     

Στην  επίσκεψη, τα παιδιά έστυψαν τον δικό τους φυσικό χυμό πορτοκάλι για το σχολείο τους με γνώμονα την κατανόηση της διαδικασίας για να δημιουργήσουν ένα λίτρο χυμό. Μια διαδικασία που τους έδωσε την πλήρη εικόνα της χυμοποίησης και πως ο χυμός φτάνει στο σπίτι μας αλλά και τελικά πόσα πορτοκάλια χρειάζονται για να λάβουμε ένα λίτρο χυμό και πόσο πρέπει να πίνουμε την ημέρα. Τα παιδιά γέμισαν ένα άδειο μπουκάλι του λίτρου και κόλλησαν την ετικέτα, δημιουργώντας στην ουσία τον δικό τους φρεσκοστημένο φυσικό χυμό. Για δυο και πλέον συνεχόμενες ώρες τα παιδιά έλαβαν ενεργή συμμετοχή και έχοντας πολλές απορίες έκαναν τη δράση «διαδραστική».

Μεταξύ των χορηγών επικοινωνίας του Orange Festival είναι ο «Λακωνικός Τύπος».

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ PLUS +
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος