Εργαστήρια κατασκευής θεατρικής κούκλας και παράσταση κουκλοθεάτρου

Στο Ξηροκάμπι

Παρασκευή, 28 Ιούλιος 2017 16:38 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εργαστήρια κατασκευής θεατρικής κούκλας και παράσταση κουκλοθεάτρου

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Κάλεσμα στον Ταΰγετο 2017» διοργανώνονται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ξηροκαμπίου εργαστήρια κατασκευής θεατρικής κούκλας για ενήλικες και παιδιά και η παράσταση κουκλοθεάτρου «Ο Γάϊγλαρος», από την ομάδα Τα Πάντα Φι.

- Εργαστήριο για ενήλικες, Τετάρτη 2/8 (15.00-20.00), Γυμνάσιο Ξηροκαμπίου, περιορισμένος αριθμός θέσεων. Πληροφορίες- συμμετοχές: 6970295192

- Παιδικό εργαστήριο, Πέμπτη 3/8 (17.00-20.00), Γυμνάσιο Ξηροκαμπίου. Δωρεάν συμμετοχή. Πληροφορίες- συμμετοχές: 6970295192

- Παράσταση κουκλοθέατρου “ο Γαϊγλάρος”, Πέμπτη 3/8 (21.00), Αμφιθέατρο Ξηροκαμπίου. Είσοδος δωρεάν.

Συνδιοργάνωση: Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δ. Σπάρτης

Παράσταση «Ο Γαϊγλάρος»
Η παράσταση εμπνέεται από τρεις διαφορετικές ιστορίες: Το Ασχημόπαπο , τον Γλάρο Ιωνάθαν Λίβινκγστον και τη Φάρμα των Ζώων. Δανειζόμενη δραματικά στοιχεία και ήρωες από τις τρεις ιστορίες καταλήγει σε ένα νέο παραμύθι το οποίο βασίζεται σε διαχρονικά θέματα.

Βασικός ήρωας της παράστασης είναι ο Ντάρυ, ο μικρός γλάρος, ο οποίος απρόσμενα βρίσκεται μόνος στο αφιλόξενο περιβάλλον μιας φάρμας.  Μέσα από τις διάφορες περιπέτειές του εκεί, τα εσωτερικά εμπόδια και τις εξωτερικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, καταφέρνει μεγαλώνοντας να εξερευνήσει και να ανακαλύψει τις δυνατότητες του.

Η ιστορία, μέσα από το χιούμορ και την μουσική διαπραγματεύεται αρχικά το θέμα της διαφορετικότητας και της ανάγκης για ένταξη στο κοινωνικό σύνολο αλλά και την σημασία του να βρει κανείς την δύναμη να βασιστεί στα δικά του…φτερά!

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας και θέτει προβληματισμούς πάνω σε θέματα που μπορεί να αντιμετωπίσουν στην καθημερινότητά τους. Η πολυεπίπεδη αφήγηση μπορεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον τόσο σε μικρά όσο και μεγαλύτερα παιδιά.

Χειροποίητες κούκλες διαφόρων μεγεθών και τεχνικών, ιδιαίτεροι μηχανισμοί, πρωτότυπη μουσική και εναλλασσόμενοι φωτισμοί διαμορφώνουν το σκηνικό της παράστασης.

Διάρκεια: 45’
Ηλικίες : από 4 ετών και πάνω, κατάλληλο και για ενήλικές - όλη την οικογένεια.
Σενάριο: Kική Μαλτσάκη, Ειρήνη Μάστορα,Κώστας Μακρής
Σκηνοθεσία: Ειρήνη Μάστορα, Κική Μαλτσάκη, Francisco Britto
Κατασκευές, Εμψύχωση : Kική Μαλτσάκη, Ειρήνη Μάστορα
Πρωτότυπη Μουσική : Φωτεινή Τσακνάκη, Αλέξης Γραμματικός, Background Projection
Φωτισμοί : Ελίνα Σφουντούρη
Φωτογραφία: Κώστας Κωστόπουλος
Βίντεο : https://www.youtube.com/watch?v=_4WLwBFZdzU

Παιδικό εργαστήριο κατασκευής θεατρικής κούκλας:
Κάθε παιδί θα φτιάξει τη δική του κούκλα με την βοήθεια και την καθοδήγησή της ομάδας Τα Πάντα Φι, την οποία στη συνέχεια θα μπορέσει να 'ζωντανέψει' σε ένα σύντομο θεατρικό παιχνίδι εμψύχωσης μετά το τέλος της κατασκευής και φυσικά να την πάρει σπίτι του. Το αποτέλεσμα του εργαστηρίου θα παρουσιαστεί στους γονείς των παιδιών όταν θα έρθουν να τα πάρουν. Οι κούκλες που θα φτιάξουμε θα είναι τύπου μαρότες μεσαίου μεγέθους (20-30 εκατοστά), με φυσικά υλικά όπως ξυλάκια, υφάσματα, βαμβάκι ή αφρολέξ, κοχύλια, καρπούς, κ.ο.κ.. Όλα τα υλικά και τα εργαλεία που θα χρειαστούν θα τα παρέχουμε η ομάδα.
Για παιδιά από 4 ετών. Δωρεάν συμμετοχή.
Πληροφορίες- συμμετοχές: 6970295192

Εργαστήριο ενηλίκων:
Κατασκευή μεγάλων (περίπου 1 μέτρο η καθεμία) αλλά ελαφριών κούκλων από άχυρο που θα χειρίζονται είτε από ένα είτε από δύο άτομα, ανάλογα το μέγεθός και τις ανάγκες της κατασκευής. Και σε αυτό το εργαστήριο θα περιλαμβάνεται κάποιος χρόνος για να γίνει μια μικρή εισαγωγή στην τέχνη της εμψύχωσης, ώστε να μπορεί ο κάθε συμμετέχοντας να χρησιμοποιεί την κούκλα του όχι μόνο εικαστικά, αλλά και θεατρικά αν το θελήσει. Η παρουσίαση του εργαστηρίου ενηλίκων θα γίνει μετά το τέλος του σεμιναρίου στην κεντρική πλατεία του Ξηροκαμπίου, με τη συνοδεία κρουστών (από τους συμμετέχοντες στα σεμιναρίου κρουστών που θα γ'ινονται τις ίδιες μέρες στο Ξηροκάμπι). Όλα τα υλικά και τα εργαλεία που θα χρειαστούν θα τα παρέχουμε εμείς.

Κόστος εργαστηρίου: 12 ευρώ κατ' άτομο
Περιορισμένος αριθμός θέσεων.
Πληροφορίες- συμμετοχές: 6970295192

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ PLUS +
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti