Σπάρτη: Παρουσίαση βιβλίου για το Αούσβιτς και τα ναζιστικά στρατόπεδα

«Ισαάκ Μιζάν αριθμός βραχίονα 182641»

Πέμπτη, 05 Οκτώβριος 2017 14:33 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σπάρτη: Παρουσίαση βιβλίου για το Αούσβιτς και τα ναζιστικά στρατόπεδα

Παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Βλαχοπάνου «Ισαάκ Μιζάν αριθμός βραχίονα 182641» διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λακωνίας, τη Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου και ώρα  7 το απόγευμα στην Πνευματική Εστία Σπάρτης.

Συντονίζει και προλογίζει ο σχολικός σύμβουλος Φιλολόγων Λακωνίας κ. Μανώλης Στεργιούλης, ενώ θα μιλήσουν ο φιλόλογος-συγγραφέας του βιβλίου, Δημήτρης Βλαχοπάνος και η Μαριλένα Θεοφιλάκου, φιλόλογος και μέλος της Ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας Λακωνίας (ΕΘΟΛ). Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο Παναγιώτης Κουντάνης, μέλος της ΕΘΟΛ.

Στο βιβλίο «Ισαάκ Μιζάν αριθμός βραχίονα 182641» ο συγγραφέας Δημήτρης Βλαχοπάνος καταγράφει βήμα βήμα το εφιαλτικό οδοιπορικό του Ισαάκ Μιζάν από την πατρίδα του, την Άρτα, στο Άουσβιτς και το Μπέργκεν-Μπέλζεν, στα ναζιστικά στρατόπεδα θανάτου και  την επιστροφή στη ζωή και την πατρίδα του, μέσα από την χειμαρρώδη αφήγηση του ίδιου του ήρωα. Το βιβλίο κυκλοφόρησε στο τέλος του 2016 από τις εκδόσεις «Άπειρος Χώρα».


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να αθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών